Ароматна світло-сіра пліснява на 50 - 100 л

182 грн.
Є в наявності

Пліснява Penicillium Album L1 (Пеніциліум Альбум) - це нитчастий гриб, що широко використовується при виробництві сирів. Даний сорт проявляється щільною білою повстю на початку дозрівання, потім стає світло-сірим. Плістява Album може бути присутня в сирах з сирого молока, особливо в козячому молоці, тому пліснява часто застосовується в технології сирів лактики. Лактики - це м'які сири з козячого молока, як із пліснявою кіркою, так і без неї: Валансе, Кротен, Сент-Мор, Бюш. Назва групи походить від технології згортання під впливом молочнокислих бактерій: "Лактичної кислотної коагуляції".

Пліснява Penicillium Album L1 відіграє важливу роль у зовнішньому вигляді сирів та розвиває аромат завдяки своїй ферментативній активності. Завдяки швидкому зростанню плісняви ​​Album на поверхні сиру відбувається біологічна боротьба з небажаною пліснявою.

Пліснява Пеніциліум Альбум використовується в поєднанні з пліснявою Geotrichum Candidum, а також для швидкого зростання плісняви ​​на поверхні сирів використовують дріжджі для сиру.

Склад: вода, сіль, штам цвілі Penicillium Album

Норма внесення: 5 мл на 50 – 100 л молока.

Характеристики:

  • Щільність міцелію – висока;
  • Швидкість розвитку – швидка;
  • Стійкість до солі дуже хороша;
  • pH – від 5,0 до 8,0;
  • Протеолітична активність – досить слабка;
  • Ліпотична активність – досить слабка;
  • Температура розвитку: дуже активно розвивається при 20ºС, сповільнюється при нижче 8ºС 

Спосіб застосування:

  • 1 спосіб. Додати плісняву разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
  • 2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви ​​здійснюється при негативній температурі, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі до розморожування продукту.
  2. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
  3. ОБОВ'ЯЗКОВО перед використанням рідку плісняву добре перемішати.

Зберігання: за температури -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким живильним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів впливає активність штаму.

Виробник: лабораторія Lip-sas, Франція

УВАГА! Під час роботи з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..