Пліснява Penicillium Album L1 (Пеніциліум Альбум) - це нитчастий гриб, що широко використовується при виробництві сирів. Даний сорт проявляється щільною білою повстю на початку дозрівання, потім стає світло-сірим. Плістява Album може бути присутня в сирах з сирого молока, особливо в козячому молоці, тому пліснява часто застосовується в технології сирів лактики. Лактики - це м'які сири з козячого молока, як із пліснявою кіркою, так і без неї: Валансе, Кротен, Сент-Мор, Бюш. Назва групи походить від технології згортання під впливом молочнокислих бактерій: "Лактичної кислотної коагуляції".
Пліснява Penicillium Album L1 відіграє важливу роль у зовнішньому вигляді сирів та розвиває аромат завдяки своїй ферментативній активності. Завдяки швидкому зростанню плісняви Album на поверхні сиру відбувається біологічна боротьба з небажаною пліснявою.
Пліснява Пеніциліум Альбум використовується в поєднанні з пліснявою Geotrichum Candidum, а також для швидкого зростання плісняви на поверхні сирів використовують дріжджі для сиру.
Склад: вода, сіль, штам цвілі Penicillium Album
Норма внесення: 5 мл на 50 – 100 л молока.
Характеристики:
- Щільність міцелію – висока;
- Швидкість розвитку – швидка;
- Стійкість до солі дуже хороша;
- pH – від 5,0 до 8,0;
- Протеолітична активність – досить слабка;
- Ліпотична активність – досить слабка;
- Температура розвитку: дуже активно розвивається при 20ºС, сповільнюється при нижче 8ºС
Спосіб застосування:
- 1 спосіб. Додати плісняву разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
- 2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється при негативній температурі, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі до розморожування продукту.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
- ОБОВ'ЯЗКОВО перед використанням рідку плісняву добре перемішати.
Зберігання: за температури -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким живильним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів впливає активність штаму.
Виробник: лабораторія Lip-sas, Франція
УВАГА! Під час роботи з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.