Для створення структурних "борозенок" на скоринці сиру (на 200 л та 2000 л)

132 грн.
Є в наявності

Пліснява Geotrichum Candidum GEO 17 - це необхідний інгредієнт, якщо ви збираєтеся виготовити такі сири як Камамбер, Брі, Валансе, Сен Мор, всі козячі сири з пліснявою, сири з блакитними прожилками. Цей вид білої плісняви ​​впливає на зовнішній вигляд скоринки, текстуру, аромат сиру. Традиційно плісняву GEO 17 використовують у поєднанні з Penicillium candidum.

Geotrichum Candidum GEO17 - це ліофілізована культура білої плісняви, призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється, або для нанесення розпиленням у приміщенні для дозрівання сирів. Культура благородної плісняви ​​вирощена за умов лабораторії. Пліснява швидко поширюється поверхнею сиру, запобігаючи розмноженню хвороботворних бактерій.

Склад: Geotrichum candidum

Рекомендоване дозування:

  • сири типу Камамбер, Брі: 2 дози (2D) на 1000 л молока, що переробляється
  • сир з блакитними прожилками з білою поверхнею: 1 - 2 дози на 1000 л молока, що переробляється

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали плісняву на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 2D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 2000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молокаТакий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Спосіб застосування:

1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Юлия / 14.10.2023
Скажите пожалуйста,после вскрытия упаковки, сколько может хранится плесень в морозилке?
Администратор Светлана
При правильных условиях работы с плесенью, она сохраняет свою активность до конца срока годности.
Правила работы с плесенью: 1) Хранить в морозилке. 2) Если хранение плесени осуществляется при отрицательной температуре, перед вскрытием необходимо выдержать при комнатной температуре 15-20 минут. В противном случае это может повлиять на активность и действие плесени.
Наталья / 05.12.2020
Здравствуйте!. Подскажите норму внесения на 10 л молока для камамбера ? . У меня есть ювелирные весы из вашего магазина- ничего толком не взвешивают - всегда по разному. И есть мерные ложечки. Может подскажите ориентир на мерные ложки( сколько плесени) . Заранее спасибо
Администратор Светлана
Норма внесения белой плесени для сыра Geotrichum Candidum GEO17 LYO 2D составляет 0,02-0,04 г, но такой маленький вес ювелирные весы не показувают точно, поэтому лучше взвесить плесень на объем 50 л и разделить на 5 равных частей. Что касается мерных ложечек, то из-за высокой активности данной плесени, ложечки не подходят. Ложечками можно отмерять порции данной плесени не менее чем на 500-100 л молока.
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Камамбер - це французький м'який сир із білою пліснявою, що відрізняється дуже ніжною, навіть плинною консистенцією та солодкувато-вершковим смаком із грибним відтінком. Але в епоху глобалізації, далеких перевезень та супермаркетів сироділам дов..
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан ("Голова монаха", фр.) - это довольно редкий и дорогой швейцарский полутвердый сыр из коровьего молока, который производится в маленьких головках-бочонках, весом не более 900г, завернутых в фольгу, и зреет от 2.5 до 6 месяцев. Сыр эт..

Рекомендовані товари

Мітки: біла пліснява для сиру Geotrichum Candidum Даниско, купити білу пліснява для сиру Даниско, пліснява для сиру Даниско купити Україна, пліснява ГЕО для сиру купити Україна, біла пліснява для камамберу купити Україна, біла пліснява для бри, пліснява Даниско

Рекомендуємо почитати

Какую форму выбрать для приготовления сыра
Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..