Для прискорення дозрівання сирів та копчених ковбас (на 100-200 л та 2000 л)

83 грн.
Є в наявності

Дріжджі DH для розкислення в процесі виробництва сирів та копчених ковбас. Дріжджі розвиваються не тільки на поверхні, а й усередині тіла сиру чи ковбаси. Прекрасно захищають сир та ковбасу від чорної цвілі (мукор або "котяча шерсть").

Подібно до Penicillium Candidum і Penicillium Roqueforti, плісняві допоміжні культури, добре адаптовані до сирного середовища, мають ферменти, необхідні для катаболізму (руйнування або розпаду) основних вуглецевих субстратів сиру типу молочної кислоти. Зростання цих плісняв на сирі призводить до підвищення значень рН та протеолізу, будучи причиною розм'якшення сиру.

Дріжджі Debaryomyces hansenii (DH) та Geotrichum Candidum утилізують лактат, ще один важливий енергетичний субстрат. Розщеплення лактату призводить до розкислення поверхні сиру, а більш високі значення рН стимулює зростання цвілевих грибів та найбільш аеробних кислото-чутливих бактерій.

Таким чином, при відборі дріжджових штамів як додаткові культури при виробництві м'яких сирів завжди враховується їхня активність, що розкислює. Debaryomyces hansenii має здатність рости в присутності солей і при низьких температурах. Також дріжджі Debaryomyces hansenii прискорюють процес дозрівання сиру. Дріжджі DH мають здатність до швидкого зростання. Пригнічують зростання небажаної грибкової мікрофлори. Сприяють формуванню тонкої скоринки та аромату у готовому продукті.

Культури також застосовуються у виробництві сирів з пліснявою, сирів з митими скоринками (спільно з бревібактеріями для сиру), сирокопчених ковбас.

Склад: Deberyomyces hansenii

Норма внесення:

  • сир із пліснявою: 1 пакет на 2000 літрів або 0,19 г на 200 л молока
  • копчена ковбаса: 1 пакет на 2000 літрів

Застосування:

1 спосіб: перед внесенням в продукт розчинити дріжджі DH у фізрозчині (0,9% водний розчин хлориду натрію (NaCl) при температурі близько +30 ⁰C), потім розпорошити на поверхню або завантажити готовий продукт у ванну в приміщенні для дозрівання.

2 спосіб: додавати безпосередньо в молоці разом з основною закваскою до внесення ферментного ферменту.

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали дріжджі на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет дріжджів, що містить 2 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 2000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухих дріжджів. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість дріжджів ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання дріжджів здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ірина / 09.11.2022
Чи підійдуть дані дріжджі для виготовлення сиру Стілтон?
Администратор Светлана
Дріжджі підходять для сирів із білою та голубою пліснявою, тобто для сиру Стілтон також підійдуть.
Ирина / 16.06.2021
по истечении срока годности как долго дрожжи могут быть активны( молока мало а упаковка большая. мне 1/10 хватит на год варить козий сыр). заменяют ли дрожжи защитную закваску. спасибо за ответ
Администратор Светлана
По истечении срока годности дрожжи пригодны на протяжении 6 мес - 1 год при условии хранении в морозилке.
Дрожжи не заменяю защитную закваску. Они защищают сыр от черной плесени (мукор или “кошачья шерсть”), но не защищают от кишечной палочки и прочей нежелательной микрофлоры.
Оксана / 11.02.2021
Возможна ли расфассовка дрожжей?
Администратор Светлана
Жаль нет. Продажа только в оригинальной упаковке.
Алла / 29.09.2020
Какая норма внесення для сыров из 10л?
Спасибо
Администратор Светлана
На 10 л молока необходимо 0,01 г дрожжей
Кроттен (рецепт приготовления)
Кроттен (рецепт приготовления)
Кроттен (полное название Кротен-де-шавиньоль) - небольшой сыр из козьего молока. Молодой сыр имеет размер около 5-6 сантиметров в диаметре и 2,5 сантиметров в высоту, при этом весит сырок около 130 грамм. Поверхность сыра покрыта характерны..
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Камамбер - це французький м'який сир із білою пліснявою, що відрізняється дуже ніжною, навіть плинною консистенцією та солодкувато-вершковим смаком із грибним відтінком. Але в епоху глобалізації, далеких перевезень та супермаркетів сироділам дов..
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор блю (Дорблю) — марка голубого сыра из Германии, производства компании Кезерай Шампиньон Хофмайстер, в переводе означает «голубое золото». Дор блю имеет нежную и маслянистую текстуру, умеренно острый, пряный и солоноватый вкус и яркий сп..
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер - это ценимый гурманами мягкий француз из козьего молока, который производят в необычной форме усеченной пирамиды. Сыр покрыт белой плесенью Geotrichum candidum, а на хорошо созревшем сыре очень часто можно найти пятна плесени д..
Стилтон (рецепт приготовления)
Стилтон (рецепт приготовления)
Стилтон - это английский сорт сыра с голубой плесенью. Стилтон считается одним из лучших сыров с голубой плесенью в мире. Этот сыр делается в Англии со времен средневековья. Сыр сочетает гладкую, нежную текстуру, превосходный вкус Чеддера и..
Горгонзолла (рецепт приготовления)
Горгонзолла (рецепт приготовления)
Горгонзола - знаменитый итальянский сыр относится к голубым сырам, получившим свое название из-за проросших в сырной массе зеленовато-голубых колоний плесневых культур. Горгонзолу делают из коровьего молока, и для этого сыра харак..
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...
Рокфор (рецепт приготовления)
Рокфор (рецепт приготовления)
Рокфор - легендарный сыр из Франции, сыр аристократов, элиты и королей, не утративший своей значимости и по сей день. Во Франции Рокфор называют "Сыром королей и Римских Пап", а также "Король сыров". Рокфор представляет собой полумягкий сыр из с..
Камамбер (рецепт приготовления)
Камамбер (рецепт приготовления)
Камамбер - это французский мягкий сыр с белой плесенью, отличающийся очень нежной, даже текучей консистенцией и сладковато-сливочным вкусом с грибным оттенком. Корочка сыра съедобная, белого цвета, плотная, иногда с коричневыми прожилками. Голов..
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь ("Овернский голубой", фр.) - полумягкий сыр с голубой плесенью, который производят в плодородном регионе Овернь в Центральном массиве Франции. Этот сыр готовят из жирного коровьего молока, и очень часто его называют коровьей версией..
Французский нешатель (рецепт приготовления)
Французский нешатель (рецепт приготовления)
Нешатель - один из старейших французских сыров. Это полумягкий сыр с корочкой из белой плесени, который чаще всего выпускается в форме небольшого сердца. Нешатель делается из пастеризованного коровьего молока и выпускается в небольших головках, ..
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю - голубой сыр в Германии. Это мягкий сыр с корочкой из белой плесени Penicillium candidum, тело которого испещрено многочисленными глазками голубой плесени. Текстура сыра мягкая, гладкая, маслянистая. Сыр довольно жирный, хотя сущест..
Бри (рецепт приготовления)
Бри (рецепт приготовления)
Бри - широко известный по всему миру французский мягкий сыр с белой плесенью, который иногда называют "Королевой сыров".Головка сыра Бри имеет форму диска высотой в 3-5 см и диаметром 30-60 см. Такая форма обусловлена особенностями созревания эт..
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола - это десертный мягкий сыр из Германии, который сочетает в себе нежность и бархатистость Камамбера и пикантность прожилок голубой плесени Горгонзолы. От слияния наименований этих двух сыров - "прародителей" и было получено название "Ка..

Рекомендовані товари

Мітки: Дріжджі для сироробства CHOOZIT DH LYO 2 D, дріжджі для сиру Даниско, дріжджі danisco, дріжджі для ковбас, дріжджі для сирів, мезофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, цвілі для сиру Даниско в Україні, дріжджі для розкислення

Рекомендуємо почитати

Проведение теста на чистое отделение
Созревание и хранение сыра

Созревание и хранение сыра

После приготовления в..

Особенности приготовления сыров из козьего молока