Чистий штам Propionibacterium frendenreichii підвид Shermani

82 грн.
Є в наявності

Propionibacterium frendenreichii підвид Shermani (пропіонові бактерії, пропіонокислі бактерії) — це основний вид класичних пропіонокислих бактерій, які широко використовуються в харчовій промисловості при виробництві сирів швейцарського типу, таких як Емменталь і Маасдам, і фармацевтичній промисловості як продуцента вітамінів групи В.

На додаток до традиційного використання пропіонові бактерії модулюють мікробіоту кишечника, що робить їх одночасно пробіотиком і пребіотиком.

Користь Propionibacterium frendenreichii для організму:

  1. Синтез вітамінів. Утворює вітамін B12 – один з небагатьох мікроорганізмів, здатних до його повноцінного синтезу. Також продукує фолієву кислоту (B9), біотин (B7) та інші вітаміни групи B – це одна з головних переваг пропіонових бактерій у кисломолочних продуктах.
  2. Антимікробна активність. Виробляє пропіонову кислоту, що пригнічує ріст патогенної і гнильної мікрофлори в кишечнику. Може виділяти бактеріоцини, що перешкоджають розвитку небажаних мікроорганізмів.
  3. Імуномодуляція. Стимулює активність макрофагів та інших клітин імунної системи. Бере участь у регуляції запальних процесів (зниження рівня прозапальних цитокінів).
  4. Антиоксидантний ефект. Сприяє захисту клітин від окислювального стресу.
  5. Підтримка ШКТ. Покращує баланс мікробіоти кишечника. Може знижувати рівень токсинів, що утворюються при дисбактеріозі.

Пропіонові бактерії часто додають в закваски для кефіру, йогуртів і пробіотичних напоїв, таким чином підвищується харчова цінність за рахунок вітаміну B12.

Propionibacterium frendenreichii часто використовують у поєднанні з іншими пробіотиками, наприклад L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum , а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) дає більш ніжну текстуру і стабільну кислотність, підвищує пробіотичну цінність продукту.

  • Температура сквашування: 30–32 °C
  • Час: 6–12 годин, залежно від бажаної густоти та смаку.
  • Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.

Для посилення росту корисних бактерій під час заквашування і для підвищення їх ефективності при вживанні пробіотичного продукту рекомендується при заквашуванні додавати інулін.

Склад: Propionibacterium frendenreichii підвид Shermani

Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Biochem Lactoferm, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..

Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека