- Модель:0469
- Доступно:10 шт.
Propionibacterium frendenreichii підвид Shermani (пропіонові бактерії, пропіонокислі бактерії) — це основний вид класичних пропіонокислих бактерій, які широко використовуються в харчовій промисловості при виробництві сирів швейцарського типу, таких як Емменталь і Маасдам, і фармацевтичній промисловості як продуцента вітамінів групи В.
На додаток до традиційного використання пропіонові бактерії модулюють мікробіоту кишечника, що робить їх одночасно пробіотиком і пребіотиком.
Користь Propionibacterium frendenreichii для організму:
- Синтез вітамінів. Утворює вітамін B12 – один з небагатьох мікроорганізмів, здатних до його повноцінного синтезу. Також продукує фолієву кислоту (B9), біотин (B7) та інші вітаміни групи B – це одна з головних переваг пропіонових бактерій у кисломолочних продуктах.
- Антимікробна активність. Виробляє пропіонову кислоту, що пригнічує ріст патогенної і гнильної мікрофлори в кишечнику. Може виділяти бактеріоцини, що перешкоджають розвитку небажаних мікроорганізмів.
- Імуномодуляція. Стимулює активність макрофагів та інших клітин імунної системи. Бере участь у регуляції запальних процесів (зниження рівня прозапальних цитокінів).
- Антиоксидантний ефект. Сприяє захисту клітин від окислювального стресу.
- Підтримка ШКТ. Покращує баланс мікробіоти кишечника. Може знижувати рівень токсинів, що утворюються при дисбактеріозі.
Пропіонові бактерії часто додають в закваски для кефіру, йогуртів і пробіотичних напоїв, таким чином підвищується харчова цінність за рахунок вітаміну B12.
Propionibacterium frendenreichii часто використовують у поєднанні з іншими пробіотиками, наприклад L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum , а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) дає більш ніжну текстуру і стабільну кислотність, підвищує пробіотичну цінність продукту.
- Температура сквашування: 30–32 °C
- Час: 6–12 годин, залежно від бажаної густоти та смаку.
- Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.
Для посилення росту корисних бактерій під час заквашування і для підвищення їх ефективності при вживанні пробіотичного продукту рекомендується при заквашуванні додавати інулін.
Склад: Propionibacterium frendenreichii підвид Shermani
Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Biochem Lactoferm, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Состав сырных заквасок
Если вы хотите получи..
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Хранение молока после дойки
Даже если вы держите ..
Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека
Помогает снизить урове..































































