- Доступно:8 шт.
BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM – це біфідовмісний концентрат для пробіотичних молочних продуктів і сиру.
Пробіотики – це мікроорганізми, які формують мікрофлору кишечника, тому додавання цієї закваски до сиру робить його ще кориснішим продуктом. Рекомендується додавати до молодих сирів, які не піддаються витримці. Використовуючи цей концентрат, ви зможете приготувати сири та молочні продукти лікувально-профілактичного призначення.
Закваска рекомендується для виробництва домашнього кисломолочного сиру, зернистого сиру, сирних виробів, м'яких ароматних сирів, а також культура збагачує біфідобактеріями йогурт, грецький йогурт, ряженку та інші.
Біфідобактерії виконують наступні функції:
- здійснюють фізіологічний захист кишкового бар'єру від проникнення мікробів та токсинів у внутрішнє середовище організму;
- володіють високою антагоністичною активністю по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів;
- за рахунок вироблення органічних жирних кислот беруть участь в утилізації харчових субстратів та активізації пристінкового травлення;
- синтезують амінокислоти та білки, вітамін К, пантотенову кислоту, вітаміни групи В: В1 – тіамін, В2 – рибофлавін, В3 – нікотинову кислоту, Вс – фолієву кислоту, В6 – піридоксин;
- сприяють посиленню процесів всмоктування через стінки кишківника іонів кальцію, заліза, вітаміну Д.
Склад: Bifidobacterium bifidum animalis subsp. lactis
Вид закваски: моновидовий концентрат (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: немає
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.