- Доступно:9 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:висока
- Газоутворювальна здатність:висока
До складу пропіонових бактерій Sacco РВ1 входять спеціально відібрані штами Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii та Propionibacterium freudenreichii ssp. globosum. Ці бактерії використовуються при виробництві твердих сирів з "великими очками", таких як Маасдам, Ементаль, Ярлберг і в сирах типу Швейцарський.
Дія цієї закваскової культури PB1 проявляється в тому, що вона ферментує лактозу та лактати, продукуючи вуглекислий газ, пропіонову кислоту та оцтову кислоту. Таким чином сприяє утворенню характерних сирних очей і формує аромат у готовому продукті.
Рекомендується використовувати пропіонові бактерії разом із термофільними заквасками або мезофільно-термофільними заквасками. З їхньою допомогою ви зможете приготувати справжні швейцарські сири.
А якщо ви хочете посилити розвиток пропіонових бактерій та отримати солодкий смак сиру, то використовуйте закваски у складі яких є бактерії Lactobacillus helveticus
Склад:
- Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii
- Propionibacterium globosum
Рекомендоване дозування:
- Тверді сири типу "Емменталь" - 5 D на 500 л молока
- Швейцарський сир - 5 D на 500 л молока
- Напівтверді сири типу "Маасдам" - 5 D на 250 - 500 л молока
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 5 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Термін зберігання: 18 місяців за умови зберігання в морозилці при температурі -18ºС.
Виробник: Saco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його вміст до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування заквасок може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Дякую!