Чистий штам болгарської палички

86 грн.
Є в наявності

Ароматообразующая закваска LB - це моновидова закваска, містить тільки болгарську паличку (чиста болгарська паличка), яка просто незамінна при виготовленні деяких видів сирів.

Закваска LB застосовується у виробництві йогурту та інших ферментованих молочних продуктів,  можна використовувати як додаткову при виробництві італійських сортів сиру, в тому числі Горгонзоли і Таледжіо, для виготовлення розсольних сирів, витяжних сирів типу Pasta Filato: Моцарелла, Сулугуа, Проволоне, напівтвердих і твердих сирів: Сусаненський, Пармезан, сири швейцарського типу Емменталь, Маасдам, Ліїдамер, сири отримані шляхом чеддеризації сирної маси

Для посилення росту корисних бактерій під час заквашування і для підвищення їх ефективності при вживанні пробіотичного продукту рекомендується при заквашуванні додавати інулін.

Склад: Lactobacillus delbruekii spp. bulgaricus

Вид закваски: 

Найближчі АНАЛОГИ: Термофільна закваска ТМ 81 (Даніско)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: ALCE GROUP, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Мария / 28.03.2025
Если к закваске Даниско sc301 добавлять болгарскую палочку lb Алче можно сделать йогурт?
Администратор Светлана
Закваска Danisco SC301 містить Streptococcus thermophilus, який бере участь у ферментації кисломолочних продуктів, але не містить Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (болгарської палички), яка необхідна для створення справжнього йогурту.

Якщо ви додасте болгарську паличку (наприклад, з іншої закваски), то можна отримати йогурт. При цьому: S. thermophilus допоможе знизити кислотність і сприятиме швидкому розмноженню, а L. bulgaricus надасть густішу консистенцію і більш виражений йогуртовий смак.

Як зробити йогурт з SC301 + болгарською паличкою?
1. Молоко – нагрійте до 90-95°C, потім охолодіть до 40-43°C.
2. Додавання закваски – внесіть SC301 разом із болгарською паличкою.
3. Ферментація – залиште в теплому місці (40-42°C) на 6-8 годин.
4. Охолодження – поставте в холодильник на 4-6 годин для дозрівання.

Цей метод дозволяє отримати класичний йогурт із гарною консистенцією та смаком.
Заквасочні культури італійського виробника ALCE
Заквасочні культури італійського виробника ALCE
Привіт шановні покупці. Команда інтернет-магазину "ДОМАШНІЙ ГАСТРОН" рада вітати Вас!Сьогодні ми хочемо поділитися чудовою новиною! Тепер в Україні можна придбати легендарні заквасувальні культури італійського виробника ALCE. Корпорація ALCE GRO..
Сусанинский сыр (рецепт приготовления)
Сусанинский сыр (рецепт приготовления)
ИНГРЕДИЕНТЫ: Молоко - 10 л; молокосвертывающий фермент - дозировка согласно инструкциимезофильная закваска (расход – в 3 раза больше рекомендуемой производителем нормы закваски) мезофильная закваска MM 101 Danisco,&..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Закваска для сиру ХАВАРТІ
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру ХАВАРТІ

СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
18 грн.

Рекомендуємо почитати

Почему не образуется сырный сгусток? Причины.
Получение сырного сгустка

Получение сырного сгустка

Один из немаловажный ..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии