Ароматообразующая закваска LB - це моновидова закваска, містить тільки болгарську паличку (чиста болгарська паличка), яка просто незамінна при виготовленні деяких видів сирів.
Закваска LB застосовується у виробництві йогурту та інших ферментованих молочних продуктів, можна використовувати як додаткову при виробництві італійських сортів сиру, в тому числі Горгонзоли і Таледжіо, для виготовлення розсольних сирів, витяжних сирів типу Pasta Filato: Моцарелла, Сулугуа, Проволоне, напівтвердих і твердих сирів: Сусаненський, Пармезан, сири швейцарського типу Емменталь, Маасдам, Ліїдамер, сири отримані шляхом чеддеризації сирної маси.
Склад: Lactobacillus delbruekii spp. bulgaricus
Вид закваски:
- ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски)
- моновидовий концентрат (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: Термофільна закваска ТМ 81 (Даніско)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.