Чистый штамм L. acidophilus для кисломолочного продукта и сыроделия (на 100-200 л)

242 грн.
Є в наявності

L. acidophilus - це одноштамова пробіотична культура, застосовується для приготування пробіотичних кисломолочних продуктів, а також як допоміжна культура для сироробства.

Lactobacillus acidophylus є одним з найпоширеніших видів пробіотиків, є видом бактерій, що живуть у нашому кишечнику і відіграє важливу роль у здоров'ї людини. Lactobacillus acidophylus також іноді називають L. acidophylus або просто acidophylus (ацидофілус). Постійне вживання L.Acidophilus сприяє відновленню нормального балансу мікроорганізмів у травному тракті, підвищенню імунітету організму. За посиланням відкриється стаття "Значення Lactobacillus acidophylus для організму людини"

Склад: Lactobacillus acidophylus

Спосіб приготування домашнього пробіотичного продукту:

  1. Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 40 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
  2. Заквашувати при температурі 40 ºС протягом 6-8 годин. Після цього перевірте пробіотичний продукт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
  3. Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте продукт на готовність вже за 2-4 години.
  4. Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб ацидофілін (пробіотичний продукт) не перекис.

Рекомендоване дозування:

  • кисломолочний продукт – 5 гр (5 DCU) на 100 л молока
  • для сироробства як допоміжна культура - 5 гр (5 DCU) на 200 л молока

Найближчі АНАЛОГИ: пробіотична закваска ABY-3 (Хансен)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-2000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

​​​Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Алексей / 31.01.2024
можно ли использовать эту закваску в чистом виде для приема внутрь? например размешав в воде.
Администратор Светлана
Производитель не дает рекомендаций по приему закваски в натуральном виде. Есть информация на закваску только для приготовления кисломолочного продукта, пробиотического продукта или использования в сыроделии.
Владислав / 16.11.2021
Добрий день .Когда ожидаете поставку L. acidophilus LYO 50 DCU Даниско.
Администратор Светлана
Новое поступление ожидаем в декабре 2021 г.
Лариса / 22.12.2020
Можна делать йогурт?
Администратор Светлана
Данная закваска предназначена для приготовления кисломолочного продукта "Ацидофилин". По вкусу и консистенции похож на йогурт. Так же с целью повышения пробиотических свойст кисломолочных продуктов можно культуру L. acidophilus добавлять к закваске для йогурта.

Рекомендовані товари

Мітки: L. acidophilus, Lactobacillus acidophylus, пробіотик, купити acidophylus, ацидофілус купити, ацидофілін купити, ацидофільне молоко, нарине, ацидолакт, ацидофільна паличка, ацидофілус для сироробства

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека