- Доступно:19 шт.
Пробіотична культура V SAB 1 Сакко – це спеціально розроблена закваска для заквашування рослинного молока.
Культура V SAB 1 складається із спеціально відібраних штамів Streptococcus thermophilus з додаванням пробіотичних штамів Lactobacillus acidophilus та Bifidobacterium animalis ssp. lactis. Підвищена в'язкість відбувається за рахунок штаму Streptococcus thermophilus, що продукує ЕРS (екзополісахариди).
Закваска V SAB 1 - це м'яка закваска, що забезпечує рівномірне та контрольоване виробництво ферментатованих продуктів на рослинній основі. Закваска була розроблена для забезпечення низького рівня пост-підкислення протягом терміну зберігання.
Пробіотична культура V SAB 1 є лінійкою безмолочних культур і продуктів тваринного походження.
Склад:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus acidophilus
- Bifidobacterium animalis ssp. lactis
Норма витрат:
- Йогурт (з тривалим періодом заквашування) – 0,5 – 1,0 UC/100 л
- Йогурт (з коротким періодом заквашування) – 2,0 – 4,0 UC/100 л
Оптимальна температура для заквашування: 38-40 ° С
Спосіб приготування домашнього йогурту із рослинного молока:
- У рослинне молоко температурою 40 ºС внесіть закваску – посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини та добре перемішайте;
- Залишіть у теплому місці на 4 - 6 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
- Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте йогурт на готовність вже за 2-4 години.
- Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб йогурт не перекисли.
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 50 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.