Жироль (в перекладі з французької - "лисичка") – спеціальний інструмент, який допоможе вам нарізати знаменитий швейцарський сир Тет Де Муан. Цей сир виділяється серед решти способів подачі: за допомогою ножа-жиролі з сиру Тет Де Муан знімається акуратна стружка. За формою та кольором трояндочки цієї сирної стружки дуже нагадують гриби-лисички, і можуть стати чудовою прикрасою для страв та сирної тарілки. Крім того, ніж-жироль можна використовувати і з іншими делікатесними сирами: Едам, Petit Basque та інші напівтверді сири.
У набір входить прозора пластикова кришка, яка захистить сир від висихання та збереже його свіжість тривалий час.
Також ніж-жироль допоможе створити "локони" із шоколаду. Цьому сприяє те, що жироль при обертанні створює стружку, що нагадує тонкі мережива-трояндочки, які ідеально підійдуть для прикраси страв.
Спосіб використання: зріжте верх (кірку) у непочатої голівки сиру. Надягніть сир на стрижень і потім закріпіть зверху ніж із ручкою. При обертанні не слід сильно натискати сир. Сир Тет де Муан - напівтвердий, і вам не знадобиться багато зусиль для отримання стружки.
Характеристики ножа-жиролі:
- Матеріал стрижня та леза ножа – нержавіюча сталь;
- Діаметр дерев'яної основи – 21 см;
- Діаметр пластикової кришки (у нижній частині) – 17 см;
- Висота пластикової кришки – 11 см;
- Виробництво – Китай
Увага! Перед першим використанням обладнання необхідно акуратно, без використання гострих предметів, звільнити від захисної плівки та за допомогою органічного розчинника видалити заводське мастило з деталей з нержавіючої сталі м'якою губкою. Після цього промити ніж гарячою водою і витерти насухо м'якою серветкою.
Ще не було питань.