Дріжджі для сироробства KL на 100 - 200 л молока

56 грн.
Є в наявності

Дріжджі для сироробства KL (Kluyveromyces lactis – Клювероміцети) – це дріжджова культура, до складу якої входить Kluyveromyces lactis, забезпечує контрольоване дозрівання сиру, посилює розвиток смакоароматики. Дріжджі KL застосовуються як поверхнева культура, тобто для афінажу м'яких, напівтвердих і твердих сирів, а також для безпосереднього внесення в молоко разом з основною закваскою. При використанні афінажу не замінює основну закваску!

Дріжджі KL використовують у таких технологіях: м'які сири, козячі сири, лактики, сири з митими скоринками. Дріжджі забезпечують контрольоване дозрівання сирів із білою пліснявою, посилюють розвиток смаку та аромату. Пригнічують зростання сторонніх плісняв під час виробництва сирів. Ця культура забезпечує помірне утворення CO2, тому її застосовують і у виробництві кисломолочних продуктів, таких як кефір, кумис та ін.

Функції дріжджів: підвищення pH, захист від забруднень із повітря, симбіоз із заквасочними культурами, залишкове споживання цукру для досягнення бажаного смаку сиру.

Особливості цієї культури: пом'якшує зерно, надає яблучний смак та аромат, не дає закислення.

Дріжджі KL використовується у виготовленні будь-яких сирів з козиного та коров'ячого молока, а також сирокопчених ковбас. Надає продукту м'який смак і аромат, сприяє розм'якшенню тіла сиру.

Переваги використання дріжджів у виробництві сиру:

  • Поліпшують смак м'якого сиру;
  • Виготовляють кірку для м'яких сирів з митою кіркою;
  • Полегшують зростання Brevibacterium linens;
  • Запобігають грибковому забрудненню.

Склад: Kluyveromyces lactis

Оптимальна температура для зростання: 15-37 ° С

Застосування: дріжджі розчиняють у 50 мл аптечного фізрозчину при t-4°С витримують протягом 30 хвилин, а потім вносять у молоко разом із закваскою до ферменту. Розчинені культури можуть зберігатися при t 4°C не більше 24 годин.

Розрахунок норми внесення: якщо ви придбали дріжджі на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказано вагу. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання дріжджів здійснюється за негативної температури, перед відкриттям необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням дріжджів ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Lallemand Speciality Cultures, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..