Для сирів з пліснявою та сирокопчених ковбас

56 грн.
Є в наявності

Дріжджі DHR (Debaryomyces hansenii - Дебаріоміцети) являють собою ряд дріжджів, спеціально відібраних для приготування м'яких сирів з пліснявою з козячого та коров'ячого молока, сирів лактик, а також ковбасних виробів, у тому числі сирокопчених ковбас і надають продукту м'який смак, сприяють розм'якшенню тіла сиру

Дріжджі роблять такий самий внесок, як і Penicillium Candidum, у процес розкислення сирного зерна шляхом використання лактози та молочної кислоти, що призводить до підвищення pH до нейтрального. Завдяки своїй ферментативної активності дріжджі DHR сприяють деградації поверхні сиру, запобігаючи можливій гіркоті в молодому сирі та виробляючи свіжіший та ароматніший смак.

Особливості цієї культури:

  • Повільне зменшення кислотності кірки сиру, у розвиток інших культур;
  • Запобігання росту небажаної мікрофлори;
  • Сильне утворення фруктового аромату.

Функції дріжджів: підвищення pH, захист від забруднень із повітря, симбіоз із заквасочними культурами, залишкове споживання цукру для досягнення бажаного смаку сиру.

Переваги використання дріжджів у виробництві сиру:

  • Поліпшують смак м'якого сиру;
  • Виготовляють кірку для м'яких сирів з митою кіркою;
  • Полегшують зростання Brevibacterium linens;
  • Запобігають грибковому забрудненню.

Склад: Debaryomyces hansenii

Оптимальна температура для зростання: 15-37 ° С

Застосування: дріжджі розчиняють у 50 мл аптечного фізрозчину при t-4°С витримують протягом 30 хвилин, а потім вносять у молоко разом із закваскою до ферменту. Розчинені культури можуть зберігатися при t 4°C не більше 24 годин.

Розрахунок норми внесення: якщо ви придбали дріжджі на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказано вагу. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання дріжджів здійснюється за негативної температури, перед відкриттям необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням дріжджів ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Lallemand Speciality Cultures, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..