Дріжджі DHR (Debaryomyces hansenii - Дебаріоміцети) являють собою ряд дріжджів, спеціально відібраних для приготування м'яких сирів з пліснявою з козячого та коров'ячого молока, сирів лактик, а також ковбасних виробів, у тому числі сирокопчених ковбас і надають продукту м'який смак, сприяють розм'якшенню тіла сиру
Дріжджі роблять такий самий внесок, як і Penicillium Candidum, у процес розкислення сирного зерна шляхом використання лактози та молочної кислоти, що призводить до підвищення pH до нейтрального. Завдяки своїй ферментативної активності дріжджі DHR сприяють деградації поверхні сиру, запобігаючи можливій гіркоті в молодому сирі та виробляючи свіжіший та ароматніший смак.
Особливості цієї культури:
- Повільне зменшення кислотності кірки сиру, у розвиток інших культур;
- Запобігання росту небажаної мікрофлори;
- Сильне утворення фруктового аромату.
Функції дріжджів: підвищення pH, захист від забруднень із повітря, симбіоз із заквасочними культурами, залишкове споживання цукру для досягнення бажаного смаку сиру.
Переваги використання дріжджів у виробництві сиру:
- Поліпшують смак м'якого сиру;
- Виготовляють кірку для м'яких сирів з митою кіркою;
- Полегшують зростання Brevibacterium linens;
- Запобігають грибковому забрудненню.
Склад: Debaryomyces hansenii
Оптимальна температура для зростання: 15-37 ° С
Застосування: дріжджі розчиняють у 50 мл аптечного фізрозчину при t-4°С витримують протягом 30 хвилин, а потім вносять у молоко разом із закваскою до ферменту. Розчинені культури можуть зберігатися при t 4°C не більше 24 годин.
Розрахунок норми внесення: якщо ви придбали дріжджі на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказано вагу. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання дріжджів здійснюється за негативної температури, перед відкриттям необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням дріжджів необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Lallemand Speciality Cultures, Франція
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.