- Модель:0065
- Доступно:1000 шт.
- Рівень складності:высокий
Ліваро - м'який сир із коров'ячого молока, вироблений у Нижній Нормандії.
Сир виробляється з молока корів нормандської породи; сезон виготовлення - від весни до осені. Витримка - від трьох тижнів до двох місяців; поки сир зріє, його регулярно перевертають і обмивають розсолом із вмістом бревібактерій.
Цікавою особливістю Ліваро є те, що сирну голівку обмотують п'ятьма смужками з висушеного листя рогозу, що у великій кількості росте в Пеї д'Ож. Спочатку це робилося для того, щоб сир не осідав під час дозрівання. П'ять смуг відповідають у Франції званню полковника (як у країнах СНД три зірочки), тому в народі Ліваро звуть «полковник». У наші дні при виготовленні Ліваро промисловим способом стрічки з рогозу замінюють смужками із зеленого паперу. Однак традиційне виробництво, як і раніше, використовує висушене листя.
Ще одна особливість Ліваро - його насичений колір. Під час дозрівання сир забарвлюють у червонувато-помаранчевий колір спеціальним натуральним барвником - аннато, він надає сирній скоринці теплого коричнюватого кольору, завдяки якому Ліваро відразу впізнається серед безлічі сирів.
М'якоть Ліваро жовто-оранжевого кольору. Сир вирізняється насиченим смаком; його гострота і пахучість залежать від терміну дозрівання (що більше, то сильніше). Любителі віддають перевагу витриманому і пахучому Ліваро. Він м'який на дотик, але його м'якоть не повинна розтікатися. Вона тане в роті й залишає гострий післясмак.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Нижня Нормандія
- Тип сиру: м'який з митою скоринкою
- Тип молока: з непастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
- Текстура: кремова, гладка, клейка
- Колір: жовто-помаранчевий, скоринка темно коричневого кольору мита неїстівна
- Смак: насичений, гострий
- Термін визрівання: від 3 тижнів до 2 місяців
Склад комплекту для приготування сиру «Ліваро»:
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока
УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Ліваро»
Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим.
Удачі Вам у домашньому сироварінні!
Ще не було питань.

Рекомендуємо почитати
Приготовление раствора сычужного фермента
Перед тем, как вносит..
Хлористый кальций в сыроделии
Мы часто слышим о вре..
Делаем сыр с мытой коркой
Мягкие сыры с мытой к..
АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока
Активная кислотность выра..