СКЛАД: закваска + фермент + бревібактерії + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0065
  • Доступно:
    1000 шт.
  • Рівень складності:
    высокий

48 грн.
Є в наявності

Ліваро - м'який сир із коров'ячого молока, вироблений у Нижній Нормандії.

Сир виробляється з молока корів нормандської породи; сезон виготовлення - від весни до осені. Витримка - від трьох тижнів до двох місяців; поки сир зріє, його регулярно перевертають і обмивають розсолом із вмістом бревібактерій.

Цікавою особливістю Ліваро є те, що сирну голівку обмотують п'ятьма смужками з висушеного листя рогозу, що у великій кількості росте в Пеї д'Ож. Спочатку це робилося для того, щоб сир не осідав під час дозрівання. П'ять смуг відповідають у Франції званню полковника (як у країнах СНД три зірочки), тому в народі Ліваро звуть «полковник». У наші дні при виготовленні Ліваро промисловим способом стрічки з рогозу замінюють смужками із зеленого паперу. Однак традиційне виробництво, як і раніше, використовує висушене листя.

Ще одна особливість Ліваро - його насичений колір. Під час дозрівання сир забарвлюють у червонувато-помаранчевий колір спеціальним натуральним барвником - аннато, він надає сирній скоринці теплого коричнюватого кольору, завдяки якому Ліваро відразу впізнається серед безлічі сирів.

М'якоть Ліваро жовто-оранжевого кольору. Сир вирізняється насиченим смаком; його гострота і пахучість залежать від терміну дозрівання (що більше, то сильніше). Любителі віддають перевагу витриманому і пахучому Ліваро. Він м'який на дотик, але його м'якоть не повинна розтікатися. Вона тане в роті й залишає гострий післясмак.

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Нижня Нормандія
  • Тип сиру: м'який з митою скоринкою
  • Тип молока: з непастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: кремова, гладка, клейка
  • Колір: жовто-помаранчевий, скоринка темно коричневого кольору мита неїстівна
  • Смак: насичений, гострий
  • Термін визрівання: від 3 тижнів до 2 місяців

Склад комплекту для приготування сиру «Ліваро»:

Рівень складності приготування: високий 

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Ліваро»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Ливаро (рецепт приготовления)
Ливаро (рецепт приготовления)
Ливаро - мягкий сыр из коровьего молока, производимый в Нижней Нормандии. Интересной особенностью Ливаро является то, что сырную головку обматывают пятью полосками из высушенных листьев рогоза, который в большом количестве произрастает..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Приготовление раствора сычужного фермента
Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..