Цю форму названо на честь знаменитого сицилійського сиру «Канестрато», який витримували в спеціальних кошиках з очерету (а стінки цієї форми за своєю фактурою якраз імітують малюнок кошика). Такий малюнок дає змогу сироватці відходити максимально швидко, залишаючи цінне сирне зерно всередині форми.
Висока форма для сиру «Канестато» виготовлена з харчового пластику і має отвори для відтоку сироватки по всьому периметру, що відмінно впорається з цим завданням. Пластикова форма чудово підходить як для сирів, що самопресуються, так і для тих сортів, які потребують додаткового підпресування.
За допомогою цієї форми ви зможете виготовити сир з 10-20 л молока.
Висота форми становить 15 см, що дуже зручно під час виготовлення сирів методом самопресування. Форма має невелике звуження донизу, що забезпечує легке перевертання сирної головки для пресування сиру в обох напрямках.
Цікавий факт. Найперші форми для сиру, згадки про які дійшли до наших днів, являли собою не що інше, як звичайні плетені кошики з лози. Сироватка відмінно відходила через стінки кошика, в той час як сирне зерно залишалося всередині. Тож такий «малюнок» стінки на даний момент є найбільш традиційним і перевірений тисячоліттями.
Основні характеристики:
- верхній діаметр - 17 см
- нижній діаметр - 15 см
- висота - 15 см
- місткість - до 2 кг
- матеріал - харчовий пластик
- колір - білий
- наявність ніжок - є
Виробник: Україна
Ще не було питань.




Рекомендуємо почитати
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Виды форм для приготовления сыра
Для изготовления различны..
Разновидности сыров из козьего молока
Из козьего молока мож..
Отличие микробиального молокосвертывающего препарата от натурального сычужного фермента
Поступает много вопро..