З імітацією стінок справжнього кошика з лози
75 грн.
Є в наявності

Цю форму названо на честь знаменитого сицилійського сиру «Канестрато», який витримували в спеціальних кошиках з очерету (а стінки цієї форми за своєю фактурою якраз імітують малюнок кошика). Такий малюнок дає змогу сироватці відходити максимально швидко, залишаючи цінне сирне зерно всередині форми.

Висока форма для сиру «Канестато» виготовлена з харчового пластику і має отвори для відтоку сироватки по всьому периметру, що відмінно впорається з цим завданням. Пластикова форма чудово підходить як для сирів, що самопресуються, так і для тих сортів, які потребують додаткового підпресування. 

За допомогою цієї форми ви зможете виготовити сир з 10-20 л молока.

Висота форми становить 15 см, що дуже зручно під час виготовлення сирів методом самопресування. Форма має невелике звуження донизу, що забезпечує легке перевертання сирної головки для пресування сиру в обох напрямках. 

Цікавий факт. Найперші форми для сиру, згадки про які дійшли до наших днів, являли собою не що інше, як звичайні плетені кошики з лози. Сироватка відмінно відходила через стінки кошика, в той час як сирне зерно залишалося всередині. Тож такий «малюнок» стінки на даний момент є найбільш традиційним і перевірений тисячоліттями.

Основні характеристики:

  • верхній діаметр - 17 см
  • нижній діаметр - 15 см
  • висота - 15 см
  • місткість - до 2 кг
  • матеріал - харчовий пластик
  • колір - білий
  • наявність ніжок - є

Виробник: Україна

Ще не було питань.

..
..
..
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Ливаро (рецепт приготовления)
Ливаро (рецепт приготовления)
Ливаро - мягкий сыр из коровьего молока, производимый в Нижней Нормандии. Интересной особенностью Ливаро является то, что сырную головку обматывают пятью полосками из высушенных листьев рогоза, который в большом количестве произрастает..
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато - твердый итальянский сыр. Это сыр, состоящий на 70-90% из цельного овечьего молока и на 30-10% из цельного козьего молока. Название свое сыр получил от форм-корзинок из тростника, в которых его издавна готовили, называемых по-итальян..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Виды форм для приготовления сыра

Виды форм для приготовления сыра

Для изготовления различны..

Разновидности сыров из козьего молока