СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Качотта – це італійський напівтвердий сир із закритою текстурою (без глазків). Качотта – досить популярний на своїй батьківщині сир, його готують у Італії всюди, використовуючи різні сорти молока, а також доповнюючи різними домішками. В результаті існує дуже багато різновидів цього сиру, і можемо казати про цілу родину сирів, що мають таку назву. «Качотта» у перекладі з італійської – «сирок», що вказує нам не невеликі розміри сирів цієї родини, а також на їх ніжний та м’який смак та нетривалий період визрівання. Дійсно, Качотта випускається у невеликих головках форми «барильце», вагою 0,5-2 кг. Сир цей часто продається свіжим, усього п’ятиденної витримки, і має назву качотта фреско (Caciotta Fresca). Існують також більш зрілі різновиди: до 2 місяців – молода качотта, з ніжною пластичною текстурою та ніжним вершковим ароматом; у 6 місяців – зрілий сир з насиченим смаком та ароматом.

Простий рецепт приготування сира Качотта припускає велику кількість авторських варіацій: з великою паприкою, чорним кмином, оливками, сухими томатами, горіхами, гарбузовим насінням та ін.

Для посилення вершкового смаку сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.

Для захисту поверхні сиру від росту плісняви ​​слід використовувати антимікробне прозоре покриття для сиру або антимікробний агент Натамакстермоусадочні пакетилатексне покриття або восковий сплав.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Італія;
  • Тип сиру: напівтвердий.
  • Тип молока: з пастеризованого або сирого коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: щільна, еластична.
  • Колір: блідо-жовтий.
  • Смак: молочний, м’який, солодкий, гострий (у витриманих сирів).
  • Термін визрівання: від 5 днів до 3 місяців.

Склад комплекту для приготування сиру «Качотта»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Качотта» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування  сиру «Качотта».

Можна приготувати «Качотту у винній скоринці»

 Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Зоя / 14.03.2024
Вітаю! Підкажіть , будь ласка, якщо робити Качоту в невеличких формах, наприклад, 300-500 гри, то "стуфатурити" їх треба менший час, не 1,5 години, як велику головку?
Администратор Светлана
Все вірно, чим меньше головка сиру, тим меньше час на нагрівання.
Ольга / 18.03.2021
А закваска не портится во время доставки, температура ведь +? Как быть летом с доставкой?
Администратор Светлана
Сухие закваски представляют собой лиофилизированные микроорганизмы, высушенные особым способом. При таком способе обработки, микроорганизмы погружаются в состояние анабиоза, при этом структура и активность сохраняются. Поэтому сухие закваски хорошо переносят транспортировку.
Ольга / 18.03.2021
Подскажите, пожалуйста, хранить закваски нужно в холодильнике или морозилке?
Администратор Светлана
Закваску необходимо хранить в морозилке, а фермент в холодильнике, при условии хранения более 1 месяца.
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
..
..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
..
..
..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Покрытие сыра латексом

Покрытие сыра латексом

Чтобы предупредить разруш..

Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Специи и приправы в сыроделии
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..