Серветка з лавсану - незамінний помічник для фільтрації молока, для виробництва кисломолочного сиру в домашніх умовах, для приготування м'яких, напівм'яких та твердих сирів, рікотти, лабне, крем-сирів, для фільтрації грецького йогурту, для фільтрації соєвого та горіхового молочка, для відокремлення рідини від макухи та інших твердих складових, для фільтрації соків та вина.
Серветка виготовлена із матеріалу "лавсан молочний" - міцне поліефірне волокно синтетичного походження. Лавсанові нитки мають гладку поверхню, а волокно – поперечний переріз. Лавсан молочний не схильний до пошкоджень міллю, пліснявою, має високу опірність до розвитку мікроорганізмів. Пружне волокно, добре тримає форму.
Лавсанова серветка використовується в таких цілях:
- для фільтрації молока, сироватки та інших рідин
- дозволяє виключити прилипання сирного зерна до стін форми;
- полегшує перевертання сирної головки – для виймання головки достатньо перевернути форму та потягнути за краї серветки;
- виключає просочування сирного зерна в отвори для стікання сироватки;
- використовується в обов'язковому порядку металевих форм для сиру;
- як дренажний матеріал.
Не забувайте, що під час серветкового пресування необхідно проводити перепресування для усунення складок на поверхні сиру.
Основні характеристики:
- матеріал - лавсан молочний
- щільність - 120г/м2
- розмір: 50 х 50 см
Виробник: Україна
Після використання матеріал необхідно промити у мильній воді. Прати максимум при 75 °, не кип'ятити!
Мітки: лавсан для пресування сиру, лавсан для сиру, лавсанова серветка для пресування, серветка для пресування сиру, серветка для сиру, серветка лавсанова для сиру, лавсан молочний