- Доступно:12 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
Закваска MM 101 / ММ 100 - це універсальна мезофільна ароматоутворююча закваска для виробництва сирів з низькою температурою нагрівання. Закваска може використовуватися в більшості сирів, в рецептах яких як необхідна бактеріальна закваска зазначена "мезофільна". Використовується при виробництві всіх європейських низькотемпературних сирів: тверді та напівм'які (Гауда, Едам, швейцарські сири та Пармезан), м'які сири (сири з блакитною та білою пліснявою з коров'ячого та козиного молока, найкраще для Камамбера та інших сирів з білою пліснявою), сири та сири з митою кіркою.
Закваска MM 101 надає сирам яскраво вираженого смаку і аромату, м'якої еластичної структури.
Склад:
- Lactococcus lactis,
- Lactococcus cremoris,
- Lactococcus diacetylactis
Рекомендоване дозування:
- м'який сир, твердий і напівтвердий сир, сири з чеддеризацією, сири з пліснявою: 6,25 DCU на 100 л молока, що переробляється
- сир, кварк: 4 - 6 DCU на 100 л молока, що переробляється
- розсільні сири: 3,75 - 6,25 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 25 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
7 г * 20 л / 500 л = 0,28 г . Таким образом 0,28 г на 20 л молока.
Мітки: мезофільна закваска MM 101, мезофільна закваска Danisco, мезофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні