Для м'якого сиру Валансе
43 грн.
Є в наявності

Форма для м'яких сирів типу «Валансе» («Valencay» французькою) слугує для приготування м'яких сирів із козячого або коров'ячого молока.

Має форму усіченої перевернутої піраміди. Від форми «Піраміда» для сиру Пуліньї-Сен-П'єр відрізняється розміром - форма для Валансе менша за висотою, але має ширше дно.

У стінках і на дні форми зроблена перфорація у вигляді невеликих отворів однакового розміру для рівномірного стікання сироватки в усіх напрямках.

Може слугувати для приготування кількох видів м'яких сирів, проте найзнаменитіший сир такої форми - це легендарний французький козячий сир «Валансе» зі благородною пліснявою.

Вага готової сирної головки становить близько 200-250 грамів (класична вага для сирної головки Валансе).

Цікавий факт. Існує легенда, що спочатку сир Валансе був повністю пірамідальним. І «верхівку» піраміди у цього сиру на одному з балів відрубав шаблею сам імператор Наполеон I, тому що вона нагадала йому про піраміди в Єгипті (і не найвдаліший Єгипетський похід). Після цього цей сир (і форму під нього) роблять у формі усіченої піраміди.

Основні характеристики:

  • вихід сиру - 200 - 250 г
  • об'єм - 250 мл
  • висота - 8,5 см
  • низ - 5,5 см
  • верх - 8,5 см
  • наявність ніжок - так

Матеріал: харчовий пластик.

Виробник: Україна

Ще не було питань.

Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер - это ценимый гурманами мягкий француз из козьего молока, который производят в необычной форме усеченной пирамиды. Сыр покрыт белой плесенью Geotrichum candidum, а на хорошо созревшем сыре очень часто можно найти пятна плесени д..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Виды форм для приготовления сыра

Виды форм для приготовления сыра

Для изготовления различны..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..