Для м'якого сиру Валансе
43 грн.
Є в наявності

Форма для м'яких сирів типу «Валансе» («Valencay» французькою) слугує для приготування м'яких сирів із козячого або коров'ячого молока.

Має форму усіченої перевернутої піраміди. Від форми «Піраміда» для сиру Пуліньї-Сен-П'єр відрізняється розміром - форма для Валансе менша за висотою, але має ширше дно.

У стінках і на дні форми зроблена перфорація у вигляді невеликих отворів однакового розміру для рівномірного стікання сироватки в усіх напрямках.

Може слугувати для приготування кількох видів м'яких сирів, проте найзнаменитіший сир такої форми - це легендарний французький козячий сир «Валансе» зі благородною пліснявою.

Вага готової сирної головки становить близько 200-250 грамів (класична вага для сирної головки Валансе).

Цікавий факт. Існує легенда, що спочатку сир Валансе був повністю пірамідальним. І «верхівку» піраміди у цього сиру на одному з балів відрубав шаблею сам імператор Наполеон I, тому що вона нагадала йому про піраміди в Єгипті (і не найвдаліший Єгипетський похід). Після цього цей сир (і форму під нього) роблять у формі усіченої піраміди.

Основні характеристики:

  • вихід сиру - 200 - 250 г
  • об'єм - 250 мл
  • висота - 8,5 см
  • низ - 5,5 см
  • верх - 8,5 см
  • наявність ніжок - так

Матеріал: харчовий пластик.

Виробник: Україна

Ще не було питань.

Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер - это ценимый гурманами мягкий француз из козьего молока, который производят в необычной форме усеченной пирамиды. Сыр покрыт белой плесенью Geotrichum candidum, а на хорошо созревшем сыре очень часто можно найти пятна плесени д..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Сухий вегетаріанський хімозин CHY-MAX Powder Extra NB (Хансен)
100% хімозин

Сухий вегетаріанський хімозин CHY-MAX Powder Extra NB (Хансен)

100% хімозин для приготування всіх типів сирів
118 грн.
Мезофільна закваска CHN-19 (Хансен)
ЧЕСНА ВАГА

Мезофільна закваска CHN-19 (Хансен)

Сильна ароматоутворююча культура
149 грн.
Мезофільна закваска R-703 (Хансен)
ЧЕСНА ВАГА

Мезофільна закваска R-703 (Хансен)

Швидке кислотоутворення для сирів із закритою структурою
148 грн.
Мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)
ЧЕСНА ВАГА

Мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)

Надає виражений вершковий смак сирам та кисломолочному сиру
149 грн.

Рекомендуємо почитати

Виды форм для приготовления сыра

Виды форм для приготовления сыра

Для изготовления различны..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..