Форма для м'яких сирів типу «Валансе» («Valencay» французькою) слугує для приготування м'яких сирів із козячого або коров'ячого молока.
Має форму усіченої перевернутої піраміди. Від форми «Піраміда» для сиру Пуліньї-Сен-П'єр відрізняється розміром - форма для Валансе менша за висотою, але має ширше дно.
У стінках і на дні форми зроблена перфорація у вигляді невеликих отворів однакового розміру для рівномірного стікання сироватки в усіх напрямках.
Може слугувати для приготування кількох видів м'яких сирів, проте найзнаменитіший сир такої форми - це легендарний французький козячий сир «Валансе» зі благородною пліснявою.
Вага готової сирної головки становить близько 200-250 грамів (класична вага для сирної головки Валансе).
Цікавий факт. Існує легенда, що спочатку сир Валансе був повністю пірамідальним. І «верхівку» піраміди у цього сиру на одному з балів відрубав шаблею сам імператор Наполеон I, тому що вона нагадала йому про піраміди в Єгипті (і не найвдаліший Єгипетський похід). Після цього цей сир (і форму під нього) роблять у формі усіченої піраміди.
Основні характеристики:
- вихід сиру - 200 - 250 г
- об'єм - 250 мл
- висота - 8,5 см
- низ - 5,5 см
- верх - 8,5 см
- наявність ніжок - так
Матеріал: харчовий пластик.
Виробник: Україна
Ще не було питань.


Рекомендуємо почитати
Виды форм для приготовления сыра
Для изготовления различны..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..