Надає виражений вершковий смак сирам та сиру (на 100 та 500 л).
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    10 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    высокая
  • Газоутворювальна здатність:
    средняя
  • Кислотоутворювальна здатність:
    средняя

149 грн.
Є в наявності

Мезофільна закваска Flora Danica – це легендарна закваска для виробництва сирів із низькою температурою нагрівання сирного зерна. Мезофільна закваска Flora Danica переважно використовується у виробництві напівтвердих сирів типу Голландського, Українського, Пошехонського, Хаварті, Том, Тільзітер, Едам, підходить для всіх м'яких та напівтвердих сирів – сири з блакитною та білою пліснявою з коров'ячого та козячого молока, сири з митою кіркою: Брі, Горгонзола, Дор Блю, Кроттен, Валансе, Рокфор, Стілтон, Камамбер та інші. Особливий смак і аромат набувають сири, приготовлені за допомогою даної закваски в поєднанні з бревібактеріями: Реблошон, Мюнстер, Ліваро та інші. Має високу здатність до ароматоутворення і здатність до газоутворення в готовому продукті.

За допомогою культури Flora Danica ви вдало можете приготувати кисломолочні продукти: сметана і творог.

Склад:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Leuconostoc

Штами бактерій Lc.diacetilactis відповідають за виділення вуглекислого газу в процесі дозрівання сирів, що посилює їх смако-ароматичні властивості, а також формує вічка в тілі сиру.

Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Виктория / 26.12.2023
После морозилке надо размораживать или сразу можно добавлять?
Администратор Светлана
Если хранение закваски осуществляется при отрицательной температуре, перед вскрытием пакет необходимо выдержать при комнатной температуре 20-30 минут. В противном случае это может повлиять на активность и действие культур.
Виктория / 23.12.2023
До какой даты срок годности? Спасибо
Администратор Светлана
до августа 2025 года
Ольга / 30.10.2023
Здравствуйте. Подскажите, пож, в чем разница между этой закваской и Мезофильной закваской CHN-19 Хансен, 50U, по составу (список бактерий) они одинаковы.
Администратор Светлана
Мезофильная закваска Flora Danica и мезофильная закваска CHN-19 одинаковые по составу, но отличаются штаммами бактерий по скорости набора кислотности. Так, закваска CHN-19 обладает быстрым кислотообразованием при низких дозах для заквашивания и отлично подходит для производства континентальных полутвердых сыров с глазками (Гауда, Эдам, Хаварти). Закваска Flora Danica отлично подходит для полутвёрдых сыров типа Голландского, Украинского, Российского и мягких сыров (Камамбер, сыр с голубой плесенью), а также для производства сметаны и творога. Обе закваски обладают высокой ароматообразующей способностью и продуцируют газ СО2

Наталія / 21.08.2023
Добрий день.
Чи можна приготувати на цій заквасці ряжанку чи йогурт?
Якщо так, то яка температура сквашування?
Администратор Светлана
Мезофільна закваска Flora Danica не підходить для приготування йогурту та ряженки
Виктория / 25.04.2022
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, подходит ли эта закваска для сыра халлуми и феты?
Администратор Светлана
Мезофильную закваску Flora Danica можно использовать для приготовления сыров халлуми и фета.
Вадим / 17.01.2022
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, я пока только разбираюсь в сыроварении: как я могу приобрести закваску, если её хранить требуется при температуре не выше 4 градусов? Очевидно же, что при транспортировке это невозможно. Заранее спасибо
Администратор Светлана
Все закваски на сайте являются лиофилизированные (сухие), поэтому отлично выдерживают транспортировку до 2х недель без соблюдения температурного режима хранения. Если закваску приобретаете на длительный период времени, то обязательно следует хранить в морозилке при отрицательной температуре до -18ºС.
Людмила / 26.03.2021
Чи підходить ця закваска для Маасдаму?
Дякую.
Администратор Светлана
Технология приготовления сыра Маасдам предусматривает высокую температуру второго нагрева, а закваска Flora Danica является мезофильной культурой, поэтому для приготовления такого вида сыра не подходит.
Марина / 04.02.2021
Подскажите, есть ли возможность заказать меньший обьем этой закваски?
Администратор Светлана
Жаль, данная закваска продается только в оригинальной упаковке на 500 л молока
Оксана / 22.11.2020
Появятся ли у вас XPL 30 и Y 050b?
Администратор Светлана
Мезо-термофильная закваска XPL-30 в ближайшее время поступит в продажу. Термофильной закваски Y 050В не будет, потому что в магазине представлено много заквасок аналогичных по бактериальному составу.
Алла / 29.09.2020
Какая норма внесения этой закваски на 10л?
Администратор Светлана
Норма внесения на 10 л молока 0,25 - 0,28 г закваски
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !..
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле - это твердый швейцарский сыр в форме маленьких шариков в обсыпке из черного перца. Консистенция сыра меняется в течение периода его созревания, так что в первый месяц это - полумягкий сыр, который можно намазать на хлеб, а к году ..
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор блю (Дорблю) — марка голубого сыра из Германии, производства компании Кезерай Шампиньон Хофмайстер, в переводе означает «голубое золото». Дор блю имеет нежную и маслянистую текстуру, умеренно острый, пряный и солоноватый вкус и яркий сп..
Томм (рецепт приготовления)
Томм (рецепт приготовления)
Томм - это имя носит целое семейство невареных прессованных сыров альпийского типа, которые производятся в юго-восточной Франции в предгорьях Альп. Вкус Томма обволакивающе-сливочный, с цитрусовыми (у молодых сыров) и грибными нотками, с во..
Булет д'Авен (молодий) - рецепт приготування
Булет д'Авен (молодий) - рецепт приготування
Булет д’Авен – французький ароматизований сир з коров’ячого молока. Головки сиру мають форму конусу з діаметром основи 6-8 см, висотою 10 см і вагою 200-300 г. Булет д’Авен продають у двох різновидах: свіжий та витриманий. Свіжий Булет д’Авен має м’я..
Кабок (рецепт приготування)
Кабок (рецепт приготування)
Кабок – найстаріший сир Шотладдії, який ще називають «сир багатіїв» або «біле м’ясо». Це м’який сир, дуже жирний, що робить його за смаком і консистенцією дуже схожим на вершкове масло і не дуже схожим, власне, на сир. Кабок виготовляють у обсипці з ..
Камамбер (рецепт приготовления)
Камамбер (рецепт приготовления)
Камамбер - это французский мягкий сыр с белой плесенью, отличающийся очень нежной, даже текучей консистенцией и сладковато-сливочным вкусом с грибным оттенком. Корочка сыра съедобная, белого цвета, плотная, иногда с коричневыми прожилками. Голов..
Лабне (рецепт приготування)
Лабне (рецепт приготування)
Лабне – це крем-сир, приготований з йогурту. Він є традиційним продуктом кухні країн Середнього Сходу. Особливо даний сир є популярним у Лівані.Із сиру Лабне часто роблять кульки, які обвалюють у травах або спеціях. Сир Лабне можна подавати у свіжому..
Бри (рецепт приготовления)
Бри (рецепт приготовления)
Бри - широко известный по всему миру французский мягкий сыр с белой плесенью, который иногда называют "Королевой сыров".Головка сыра Бри имеет форму диска высотой в 3-5 см и диаметром 30-60 см. Такая форма обусловлена особенностями созревания эт..
Банон (рецепт приготування)
Банон (рецепт приготування)
Банон - м’який французький сир із козячого молока (іноді із суміші козячого та овечого, але з переважанням козячого) родом із Альп Верхнього Провансу. Назву сиру дало мальовниче середньовічне містечко, розташоване на висоті 800 м між плато Контадур т..
Булет д'Авен с плесенью (рецепт приготовления)
Булет д'Авен с плесенью (рецепт приготовления)
Булет д'Авен - это пикантный французский сыр, который сразу запоминается не только своим очень необычным внешним видом, но и неповторимым вкусовым букетом. Головки сыра имеют форму конуса с диаметром основания 6—8 сантиметров, высотой 10 сантиме..
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю - голубой сыр в Германии. Это мягкий сыр с корочкой из белой плесени Penicillium candidum, тело которого испещрено многочисленными глазками голубой плесени. Текстура сыра мягкая, гладкая, маслянистая. Сыр довольно жирный, хотя сущест..
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола - это десертный мягкий сыр из Германии, который сочетает в себе нежность и бархатистость Камамбера и пикантность прожилок голубой плесени Горгонзолы. От слияния наименований этих двух сыров - "прародителей" и было получено название "Ка..
Бюш-де-Шевр (рецепт приготовления)
Бюш-де-Шевр (рецепт приготовления)
Бюш-де-Шевр (Шевр, Шевре) – сыр из козьего молока и родом из Франции. В зависимости от срока созревания может быть белого или синеватого оттенка. Если вы только начинаете постигать науку сыроделия, рекомендуем начать именно с этого французс..

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільна закваска Flora Danica купити в Україні, мезофільна закваска Флора Даніса, мезофільна закваска Хансен купити в Україні, мезофільна закваска Hansen купити в Україні

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ