- Модель:0240
- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:средняя
- Кислотоутворювальна здатність:средняя
Мезофільна закваска Flora Danica – це легендарна закваска для виробництва сирів із низькою температурою нагрівання сирного зерна. Мезофільна закваска Flora Danica переважно використовується у виробництві напівтвердих сирів типу Голландського, Українського, Пошехонського, Хаварті, Том, Тільзітер, Едам, підходить для всіх м'яких та напівтвердих сирів – сири з блакитною та білою пліснявою з коров'ячого та козячого молока, сири з митою кіркою: Брі, Горгонзола, Дор Блю, Кроттен, Валансе, Рокфор, Стілтон, Камамбер та інші. Особливий смак і аромат набувають сири, приготовлені за допомогою даної закваски в поєднанні з бревібактеріями: Реблошон, Мюнстер, Ліваро та інші. Має високу здатність до ароматоутворення і здатність до газоутворення в готовому продукті.
За допомогою культури Flora Danica ви вдало можете приготувати кисломолочні продукти: сметана і творог.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Leuconostoc
Штами бактерій Lc.diacetilactis відповідають за виділення вуглекислого газу в процесі дозрівання сирів, що посилює їх смако-ароматичні властивості, а також формує вічка в тілі сиру.
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- мезофільна закваска Probat 222 (Даніско)
- мезофільна закваска CHN-19 (Хансен)
- мезофільна газоутворююча закваска (Далтон)
- мезофільна закваска MW 036 (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Если вы приобрели закваску на 100 л, то на упаковке будет указан вес. Норму внесения можно высчитать пропорционально вашему объему молока.
Если вы приобрели оригинальный пакет закваски, то расчет нормы внесения необходимо делать каждый раз, потому что количество закваски в упаковке может изменяться от партии к партии (обсуловлено фаговой альтернативностью партий). Объем молока, на который рассчитан пакет, при этом остается неизменным. Точное взвешивание лучше всего проводить на ювелирных весах.
Подскажите, пожалуйста, какая самая лучшая закваска для Феты и стоит ли делать этот сыр на Флоре?
Просто у меня ее большая пачка, покупала для творога.Творог не делаю, а Фету никак не решусь на ней сделать. Все время делаю на Даниско choosit FT001
А для подальшого визрівання в сироватці я читала, що треба мезо- термофільну закваску. Чи можна залишати в цій?
Чи можна приготувати на цій заквасці ряжанку чи йогурт?
Якщо так, то яка температура сквашування?
Дякую.














Рекомендуємо почитати
Состав сырных заквасок
Если вы хотите получи..
Делаем сыр с мытой коркой
Мягкие сыры с мытой к..
Причины горечи КАМАМБЕРА
Очень жалко, когда по..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..