Лізоцим Afilact Instant - це натуральний консервант, який використовується в сироробстві для запобігання пізньому здуттю сирів. Лізоцим пригнічує зростання деяких грампозитивних бактерій, включаючи бактерії Clostridia. При дотриманні рекомендованих дозувань, лізоцим Afilact Instant не впливає на розвиток мезофільних і більшості термофільних молочнокислих культур. За посиланням відкриється стаття "Лізоцим проти спучування сиру".
Застосовується для напівтвердих і твердих сирів з терміном дозрівання від 3х місяців до 3х (і більше) років.
Лізоцим у країнах Західної Європи є стандартним інгредієнтом у сироробстві, настільки ж обов'язковим, як, наприклад, сичужний фермент. Препарат використовується як біологічний консервант і входить до списку харчових добавок, дозволених до застосування в харчовій промисловості в Україні (E1105).
Склад: гідрохлорид лізоциму (Е1105)
Рекомендований рівень дозування: від 2,5 до 10 г лізоциму на 100 літрів молока залежно від ступеня забрудненості молока. Встановлюється дослідницьким шляхом або за результатами лабораторного аналізу!
Застосування: попередньо розчинений у невеликій кількості чистої води лізоцим додається безпосередньо до молока після пастеризації, після внесення закваски та ДО внесення ферменту. Тільки рівномірний розподіл розчину лізоциму в молоці дозволить досягти оптимального зв'язування лізоциму з казеїном молока.
Термін зберігання: 24 місяці. Зберігати у прохолодному та сухому місці.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Ще не було питань.