MAYOZYME (МАЙОЗИМ) – це препарат, активною речовиною якого є фермент яєчного білка лізоцим (E 1105). За посиланням відкриється стаття "Лізоцим проти спучування сиру".
Натуральний компонент яєчного білка lysozyme ефективний щодо вегетативних клітин Clostridium tyrobutyricum. Механізм впливу заснований на пригніченні росту клітин спороутворюючих мікроорганізмів Clostridium tyrobutyricum, наявність яких у сирі призводить до таких дефектів як несвіжий запах, масляна згірклість і феномен «пізнього спучування».
MAYOZYME поставляється в рідкій формі та простий у використанні.
Використання препарату MAYOZYME рекомендується в основному в той період, коли корови отримують силос як корм. MAYOZYME в рідкому вигляді, тому готовий до використання і може бути доданий у сирне молоко.
Препарат використовується як біологічний консервант і входить до списку харчових добавок, дозволених до застосування в харчовій промисловості в Україні (E1105).
Склад: гідрохлорид лізоциму (Е1105), вода
Активність: 9.000.000 FIP units/ml
Рекомендований рівень дозування: 8 - 15 мл на 100 л молока залежно від умов та якості сировини.
Застосування: необхідна кількість препарату додається безпосередньо до молока після пастеризації, після внесення закваски та ДО внесення ферменту.
Термін зберігання: 24 місяці. Зберігати при температурі 4 - 8 °С.
Варіанти для замовлення: 30 мл на 300 л молока або 100 мл на 1000 л молока
Виробник: «MAYASAN A.S.» Туреччина
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Мітки: купити лізоцим яєчного білка, лізоцим білка, клеризиму, купити клеризиму в Україні, гідрохлорид лізоциму, лізоцим у сироробстві, лізоцим для сиру, клеризиму для сиру, лізоцим яєчного білку у сироробстві