- Доступно:14 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:высокая
Мезофільно-термофільна закваска DHC 10 - це гетероферментативна ліофілізована багатоштамова заквасувальна культура кисломолочних бактерій прямого внесення, рекомендується для виробництва сирів з високою температурою другого нагрівання: Швейцарські сири, Емменталь, Альпійський, Драй Джек. Сир виходить з гарним малюнком, з рівними очима та вираженим ароматом.
Для сирів Емменталь та Маасдам додатково знадобиться внесення пропіонових бактерій.
Оптимальна температура сквашування: 32 - 35 °С
Температура другого нагрівання: 45-58 °С
Склад:
- Lactococcus Lactis subsp. cremoris,
- Lactococcus Lactis subsp. lactis,
- Leuconostoc Mesenteroides subsp. cremoris,
- Lactococcus Lactis subsp. biovar diacetylactis,
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus,
- Lactobacillus casei,
- Lactobacillus helveticus
Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: Мезофільно-термофільная закваска DСC (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Мезофільно-термофільна закваска ALCE, мезотермофільна закваска для сиру, мезо-термофільна закваска Алче, мезотермофільна культура Alce, закваска мезотермофільної культури, італійська закваска для сиру