Чистий штам Geotrichum Candidum

110 грн.
Є в наявності

Біла пліснява Geotrichum Candidum FD GEO CH - це штам чистої (ні з чим не змішаної) культури білої плісняви Geotrichum Candidum, виробленої в лабораторних умовах.

Культура плісняви FD GEO CH використовується у виробництві м'яких сирів - Камамбер, Брі, Валансе, Сен Мор, м'які сири ультрафільтрації, сири з митою кіркою, сири з блакитною мілкою, сири з ефектом "жаб'яча шкура" або зморщена кірка (наприклад Кротен).

Пліснява надає сиру м'якого смаку і аромату, крім того, служить «основою» для росту плісняви Penicillium Candidum (при спільному застосуванні).

Особливості застосування спільно з Penicillium Candidum: пліснява Geotrichum Candidum росте дуже швидко, і, таким чином, запобігає росту небажаної плісняви ​​на першому етапі дозрівання, а потім готує середовище для зростання Penicillium Candidum.

Для посилення смакоароматики, надання кремової консистенції та прискорення дозрівання сиру необхідно додавати в молоко дріжджі Kluyveromyces lactis або дріжджі Deberyomyces hansenii

Склад: Geotrichum Candidum

Характеристики Geotrichum Candidum FD GEO CH:

  • Профіль смаку: сирний
  • Чутливість до солі: середня
  • Активність амінопептидазі: висока
  • Протеоліз (розщеплення білків): середній
  • Ліполіз (рзщеплення жирів): високий
  • Температура зростання: min 5ºС, opt 30ºС

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали плісняву на 100 або 500 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.

  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 3000 л молока в домашніх умовах. Вага пакету без плісняви становить 4,5 гр. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Спосіб застосування:

1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

Виробник: Chr. Hansen (Дания) 

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..