Біла пліснява Geotrichum Candidum FD GEO CH - це штам чистої (ні з чим не змішаної) культури білої плісняви Geotrichum Candidum, виробленої в лабораторних умовах.
Культура плісняви FD GEO CH використовується у виробництві м'яких сирів - Камамбер, Брі, Валансе, Сен Мор, м'які сири ультрафільтрації, сири з митою кіркою, сири з блакитною мілкою, сири з ефектом "жаб'яча шкура" або зморщена кірка (наприклад Кротен).
Пліснява надає сиру м'якого смаку і аромату, крім того, служить «основою» для росту плісняви Penicillium Candidum (при спільному застосуванні).
Особливості застосування спільно з Penicillium Candidum: пліснява Geotrichum Candidum росте дуже швидко, і, таким чином, запобігає росту небажаної плісняви на першому етапі дозрівання, а потім готує середовище для зростання Penicillium Candidum.
Для посилення смакоароматики, надання кремової консистенції та прискорення дозрівання сиру необхідно додавати в молоко дріжджі Kluyveromyces lactis або дріжджі Deberyomyces hansenii.
Склад: Geotrichum Candidum
Характеристики Geotrichum Candidum FD GEO CH:
- Профіль смаку: сирний
- Чутливість до солі: середня
- Активність амінопептидазі: висока
- Протеоліз (розщеплення білків): середній
- Ліполіз (рзщеплення жирів): високий
- Температура зростання: min 5ºС, opt 30ºС
Розрахунок норми внесення плісняви:
-
Якщо ви придбали плісняву на 100 або 500 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
-
Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 3000 л молока в домашніх умовах. Вага пакету без плісняви становить 4,5 гр. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
Виробник: Chr. Hansen (Дания)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Делаем сыр с мытой коркой
Мягкие сыры с мытой к..
Причины горечи КАМАМБЕРА
Очень жалко, когда по..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..