Penicillium Candidum FD PCA-1 – це відібраний чистий штам (ні з чим не змішаної) культури білої плісняви Penicillium Candidum, виготовленої в лабораторних умовах.
Культура плісняви FD PCA-1 використовується у виробництві м'яких сирів - Камамбер, Брі, Валансе, Сен Мор, м'які сири ультрафільтрації, стабілізовані м'які сири та сир із сичужними властивостями.
Пліснява Penicillium Candidum FD PCA-1 надає сиру характерного грибного смаку і аромату.
Склад: Penicillium Candidum
Характеристики Penicillium Candidum FD PCA-1:
- Профіль смаку: молочний, м'який, нейтральний
- Білизна міцелію: дуже білий
- Швидкість зростання: повільний
- Висота міцелію: короткий
- Щільність міцелію: середня
- Протеоліз (розщиплення білків): слабкий
- Ліполіз (розщиплення жирів): середній
- Температура зростання: min 5ºС, max 30ºС
Для гарантовано гарного результату рекомендується поєднувати плісняви Penicillium Candidum і Geotrichum Candidum, що швидко росте. Penicillium Candidum швидко пошириться по поверхні сиру і запобігатиме зараженню сирної голівки патогенними спорами.
Розрахунок норми внесення плісняви:
-
Якщо ви придбали плісняву на 100 або 500 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
-
Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 3000 л молока в домашніх умовах. Вага пакету без плісняви становить 5 гр. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
Виробник: Chr. Hansen (Дания)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.