Яскраво-білий штам плісняви Penicillium Candidum

110 грн.
Є в наявності

Penicillium Candidum FD PCA-1 – це відібраний чистий штам (ні з чим не змішаної) культури білої плісняви ​​Penicillium Candidum, виготовленої в лабораторних умовах.

Культура плісняви ​​FD PCA-1 використовується у виробництві м'яких сирів - Камамбер, Брі, Валансе, Сен Мор, м'які сири ультрафільтрації, стабілізовані м'які сири та сир із сичужними властивостями.

Пліснява Penicillium Candidum FD PCA-1 надає сиру характерного грибного смаку і аромату.

Склад: Penicillium Candidum

Характеристики Penicillium Candidum FD PCA-1:

  • Профіль смаку: молочний, м'який, нейтральний
  • Білизна міцелію: дуже білий
  • Швидкість зростання: повільний
  • Висота міцелію: короткий
  • Щільність міцелію: середня
  • Протеоліз (розщиплення білків): слабкий
  • Ліполіз (розщиплення жирів): середній
  • Температура зростання: min 5ºС, max 30ºС

Для гарантовано гарного результату рекомендується поєднувати плісняви Penicillium Candidum і Geotrichum Candidum, що швидко росте.  Penicillium Candidum швидко пошириться по поверхні сиру і запобігатиме зараженню сирної голівки патогенними спорами.

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали плісняву на 100 або 500 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.

  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 3000 л молока в домашніх умовах. Вага пакету без плісняви становить 5 гр. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Спосіб застосування:

1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

Виробник: Chr. Hansen (Дания) 

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..