Пліснява Penicillium Candidum призначена для виготовлення сирів з білою пухнастою пліснявою типу Камамбер, Брі, Валансе, всі козячі сири з пліснявою, сири з блакитними прожилками. Зазвичай використовується у поєднанні з пліснявою Geotrichum Candidum.
Спочатку Geotrichum Candidum швидко поширюється поверхнею сиру і запобігає зараженню патогенними спорами, потім поверх неї виростає пухнаста біла пліснява Penicillium Candidum. Культура також запобігає розвитку мукорових грибів.
Для посилення смакоароматики, надання кремової консистенції та прискорення дозрівання сиру необхідно додавати в молоко дріжджі Kluyveromyces lactis або дріжджі Deberyomyces hansenii.
Склад: Penicillium Candidum
Норма витрати: 0,15 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Розрахунок норми внесення плісняви:
- Якщо ви придбали плісняву на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, яка містить 5 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої плісняви необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (4,5 грам), а потім кількість плісняви розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.








Рекомендуємо почитати
Какой сыр лучше всего делать для продажи
С каждым годом появля..
Причины горечи КАМАМБЕРА
Очень жалко, когда по..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..