Чистий штам Lactobacillus rhamnosus

75 грн.
Є в наявності

Lactobacillus rhamnosus (рамнозус) - пробіотична молочнокисла бактерія, стійка до кислого середовища шлунка і жовчних кислот. Легко приживається в кишечнику, активно витісняє патогенну флору. Часто використовується у виробництві функціональних кисломолочних продуктів.

Користь L. rhamnosus для організму:

  1. Відновлення мікрофлори кишечника після антибіотиків, кишкових інфекцій, отруєнь.
  2. Підвищення імунітету — стимулює активність імунних клітин.
  3. Захист від патогенів — перешкоджає розмноженню кишкової палички, сальмонели, стафілокока, кандиди.
  4. Підтримка жіночого здоров'я — знижує ризик молочниці та бактеріального вагінозу, допомагає при рецидивуючих інфекціях сечостатевої системи.
  5. Зниження проявів алергії — зменшує висипання та свербіж при харчових і шкірних реакціях.
  6. Допомога при синдромі подразненого кишечника — зменшує здуття, діарею, спазми.

Lactobacillus rhamnosus можна використовувати як моноштам або в складі з іншими пробіотичними культурами  для посиленої користі, наприклад L. acidophilusBifidobacterium bifidum, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus REUTERI, а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) надає кисломолочному продукту м'який, без кислинки смак, за рахунок стійкості до коливань pH виживає в шлунку і доходить до кишечника в активній формі.

  • Температура сквашування: 38–42 °C спільно із закваскою для йогурту, 22–30 °C спільно із закваскою для кефіру.
  • Час: 8–12 годин, залежно від бажаної густоти та смаку.
  • Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.

Для посилення росту корисних бактерій під час заквашування і для підвищення їх ефективності при вживанні пробіотичного продукту рекомендується при заквашуванні додавати інулін.

Склад: Lactobacillus rhamnosus

Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: немає

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник:  Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Чайна троянда (бутони для афінажу), 10 г
АФІНАЖ

Чайна троянда (бутони для афінажу), 10 г

У пакеті 25 – 30 бутонів
30 грн.
Сіль-плавитель для плавленого сиру
+ РЕЦЕПТ

Сіль-плавитель для плавленого сиру

Для приготування плавленого сиру
48 грн.
Ліпаза козяча

Ліпаза козяча

Для вираженого пікантного смаку
18 грн.
Зола для сиру

Зола для сиру

Дрібнодисперсна зола фруктових дерев
96 грн.

Рекомендуємо почитати

Приготовление производственной закваски для сыра
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..

Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека