Lactobacillus REUTERI (РЕУТЕРІ) — це молочнокисла бактерія, спочатку виділена з кишечника людини і деяких тварин. Вона є однією з небагатьох пробіотичних культур, які здатні колонізувати слизову кишечника і жити там тривалий час. Її цінують за стійкість і виражені корисні властивості для травлення, імунітету і навіть загального стану організму.
Користь L. reuteri для організму:
- Покращує травлення — допомагає розщеплювати молочний цукор (лактозу), знижуючи дискомфорт у людей з непереносимістю.
- Підтримує мікробіоту кишечника — перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій.
- Підвищує імунітет — стимулює вироблення захисних антитіл і знижує рівень запалення.
- Знижує рівень холестерину — L. reuteri зв'язує і виводить жовчні кислоти.
- Благотворно впливає на шкіру — є дані про зниження запальних висипань при регулярному вживанні.
Пробіотичну культуру L. reuteri як правило поєднують з іншими молочнокислими бактеріями (L. bulgaricus, Streptococcus thermophilus) для м'якого смаку і кращої ферментації. Таким чином, йогурт стає не просто смачним, але і пробіотичним, надаючи оздоровчу дію.
- Температура сквашування: 37-42 ° C - оптимально, щоб бактерії активно розмножувалися.
- Час: 6–10 годин залежно від бажаної густоти та кислинки.
- Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.
Склад: Lactobacillus reuteri
Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: немає
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.

Рекомендуємо почитати
Приготовление производственной закваски для сыра
Приготовление материн..
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?
Количество сыра, кото..
Производство ТВОРОГА разными способами
По методу образования..