Чистий штам Lactobacillus reuteri

96 грн.
Є в наявності

Lactobacillus REUTERI (РЕУТЕРІ) — це молочнокисла бактерія, спочатку виділена з кишечника людини і деяких тварин. Вона є однією з небагатьох пробіотичних культур, які здатні колонізувати слизову кишечника і жити там тривалий час. Її цінують за стійкість і виражені корисні властивості для травлення, імунітету і навіть загального стану організму.

Користь L. reuteri для організму:

  1. Покращує травлення — допомагає розщеплювати молочний цукор (лактозу), знижуючи дискомфорт у людей з непереносимістю.
  2. Підтримує мікробіоту кишечника — перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій.
  3. Підвищує імунітет — стимулює вироблення захисних антитіл і знижує рівень запалення.
  4. Знижує рівень холестерину — L. reuteri зв'язує і виводить жовчні кислоти.
  5. Благотворно впливає на шкіру — є дані про зниження запальних висипань при регулярному вживанні.

Пробіотичну культуру L. reuteri як правило поєднують з іншими молочнокислими бактеріями (L. bulgaricus, Streptococcus thermophilus) для м'якого смаку і кращої ферментації. Таким чином, йогурт стає не просто смачним, але і пробіотичним, надаючи оздоровчу дію.

  • Температура сквашування: 37-42 ° C - оптимально, щоб бактерії активно розмножувалися.
  • Час: 6–10 годин залежно від бажаної густоти та кислинки.
  • Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.

Склад: Lactobacillus reuteri

Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: немає

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник:  Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Домашнее мороженое из ЙОГУРТА  с ванилью
Домашнее мороженое из ЙОГУРТА с ванилью
Многие не решаются приготовить мороженое в домашних условиях. Но их страхи напрасны! Можно запросто сделать мороженое дома, даже если нет мороженицы. Просто необходимо выбрать время и подготовить всё необходимое. Главным преимуществом мороженого..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Приготовление производственной закваски для сыра
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Производство ТВОРОГА разными способами