Чистий штам Lactobacillus casei

75 грн.
Є в наявності

Lactobacillus casei (L. casei, КАЗЕЇ) — молочнокисла бактерія, широко використовувана в харчовій промисловості та медицині. Її часто знаходять у натуральних кисломолочних продуктах, ферментованих сирах і навіть у соліннях. Вона добре приживається в кишечнику, стійка до кислого середовища шлунка і допомагає підтримувати здорову мікрофлору.

Користь L. casei для організму:

  1. Нормалізує травлення — допомагає при дисбактеріозі, запорах, метеоризмі.
  2. Підтримує імунітет — стимулює вироблення антитіл, підвищує опірність організму до інфекцій.
  3. Знижує ризик кишкових інфекцій — пригнічує ріст шкідливих бактерій.
  4. Допомагає при алергіях — деякі штами зменшують вираженість шкірних і харчових реакцій.
  5. Покращує переносимість лактози — розщеплює молочний цукор.

Lactobacillus casei часто використовують у поєднанні з іншими пробіотиками, наприклад L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum , а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) дає більш ніжну текстуру і стабільну кислотність, підвищує пробіотичну цінність продукту.

  • Температура сквашування: 30–37 °C (може працювати і в діапазоні 20–43 °C, але оптимально — середні температури).
  • Час: 6–12 годин, залежно від бажаної густоти та смаку.
  • Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.

Склад: Lactobacillus casei

Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: захисна закваска Lb.Casei LC 4 P1 з прискорювачем дозрівання (Сакко)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Biochem Lactoferm, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..

Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека