Lactobacillus casei (L. casei, КАЗЕЇ) — молочнокисла бактерія, широко використовувана в харчовій промисловості та медицині. Її часто знаходять у натуральних кисломолочних продуктах, ферментованих сирах і навіть у соліннях. Вона добре приживається в кишечнику, стійка до кислого середовища шлунка і допомагає підтримувати здорову мікрофлору.
Користь L. casei для організму:
- Нормалізує травлення — допомагає при дисбактеріозі, запорах, метеоризмі.
- Підтримує імунітет — стимулює вироблення антитіл, підвищує опірність організму до інфекцій.
- Знижує ризик кишкових інфекцій — пригнічує ріст шкідливих бактерій.
- Допомагає при алергіях — деякі штами зменшують вираженість шкірних і харчових реакцій.
- Покращує переносимість лактози — розщеплює молочний цукор.
Lactobacillus casei часто використовують у поєднанні з іншими пробіотиками, наприклад L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum , а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) дає більш ніжну текстуру і стабільну кислотність, підвищує пробіотичну цінність продукту.
- Температура сквашування: 30–37 °C (може працювати і в діапазоні 20–43 °C, але оптимально — середні температури).
- Час: 6–12 годин, залежно від бажаної густоти та смаку.
- Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.
Склад: Lactobacillus casei
Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: захисна закваска Lb.Casei LC 4 P1 з прискорювачем дозрівання (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Biochem Lactoferm, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Состав сырных заквасок
Если вы хотите получи..
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Хранение молока после дойки
Даже если вы держите ..
Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека
Помогает снизить урове..