СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0024
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    средний

25 грн.
Є в наявності

Гауда - голландський твердий сир, один з найпопулярніших сирів у світі. Існують різновиди Гауди з козячого і овечого молока, як правило, дозрівають більш тривалий час. Гауду часто доповнюють різними добавками і спеціями, коптять, додають благородну цвіль, що робить асортимент цього сиру ще більш різноманітним. Так, наприклад, Блакитна гауда робиться за рецептом класичної Гауди з додаваннями цвілі Penicillium roqueforti.

В оригіналі, Гауда - це сир з щільною консистенцією і невеликою кількістю маленьких круглих вічок. Сирне тісто має приємний жовтий колір, який у міру дозрівання набуває більш насичені темні карамельні відтінки, а в тілі сиру з'являються маленькі хрусткі кристалики, зовсім як в Пармезані, утворені амінокислотою тирозин.

Блакитну гауду воском або латексом не покривають.

Характеристики готового сиру:

Країна походження: Голландія
Тип сиру: твердий з пліснявою
Тип молока: з пастеризованого або сирого коров'ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
Текстура: щільна, еластична, ламка
Колір: жовтий з прожилками синьо-сірої цвілі
Смак: вершковий, солодкий
Термін визрівання: від 1 до 24 місяців

Склад комплекту для приготування сиру «Блакитна гауда»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Культура блакитної плісняви Penicillium roqueforti ( Dalton, Італія)

При купівлі набору на 100 л молока мірна ложечка в ПОДАРУНОК! 

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Блакитна Гауда»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.

Удачі Вам в домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Коллагеновая пленка для рулетов и колбасы

Коллагеновая пленка для рулетов и колбасы

Для ветчины, рулетов, копчёной грудинки и сыровяленых изделий
70 грн.
Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM 34 (Даніско)
ЧЕСНА ВАГА

Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM 34 (Даніско)

Закваска для м'яких, напівтвердих та твердих сирів
164 грн.
Папір для сиру Silidor 40х60 см

Папір для сиру Silidor 40х60 см

Папір для зберігання та дозрівання сиру з пліснявою
38 грн.
Сухий вегетаріанський хімозин CHY-MAX Powder Extra NB (Хансен)
100% хімозин

Сухий вегетаріанський хімозин CHY-MAX Powder Extra NB (Хансен)

100% хімозин для приготування всіх типів сирів
118 грн.
Ваги електронні ювелірні від 0,01 до 200 г

Ваги електронні ювелірні від 0,01 до 200 г

Точність вимірювання 0,01 г
230 грн.
Закваска для сиру ДОР БЛЮ
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру ДОР БЛЮ

СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
25 грн.
Цифра 5 для маркування сиру (100 штук)

Цифра 5 для маркування сиру (100 штук)

Пластикова цифра "5" – 100 штук
25 грн.
Закваска для сиру ШРОПШИР БЛЮ
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру ШРОПШИР БЛЮ

СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + аннато + рецепт
26 грн.

Рекомендуємо почитати

Проведение теста на чистое отделение
Правила прессования полутвердых сыров
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ