Необхідна культура для сирів із блакитною пліснявою

126 грн.
Є в наявності

Дріжджова культура Saccharomyces powder (сахароміцети) є незамінною у виробництві Горгонзоли та всіх сирів із блакитною пліснявою. У процесі дозрівання сиру дріжджі Saccharomyces cerevisiae сприяють формуванню м'якої консистенції продукту та навіть певної його текучості за кімнатної температури, розвитку блакитної плісняви, посилюють розвиток смакоароматики сиру.

Дріжджі Saccharomyces застосовують спільно із заквашувальною культурою ERBORINATO MSD і культурою блакитної плісняви під час виробництва деяких видів блакитних сирів. Назва закваски ERBORINATO невипадкова, термін «ерборінато» на міланському діалекті «ерборін» означає «петрушка» - типова зелена ароматна трава, так само називали сири з блакитною пліснявою, в яких синя, зенена або блакитна пліснява розростається в середині сиру і схожа на петрушку.

Дріжджі Saccharomyces рекомендується використовувати спільно з блакитною пліснявою для Горгонзолли Дольче і блакитною пліснявою для Горгонзолли Піканте.  

Склад: Saccharomyces cerevisiae

Рекомендації щодо застосування: перед застосуванням дріжджі сахароміцети необхідно обов'язково активувати. Весь посуд має бути стерильним, молоко пастеризоване. 

  1. сухі дріжджі розчинити в молоці за температури 30°С у співвідношенні 1:25 (тобто, якщо дріжджів 1 гр, значить молока 25 гр), акуратно добре перемішати до повного розчинення протягом 30 хв. 
  2. залиште розчин дріжджів при кімнатній температурі 20-23 °C на 30 хвилин. 
  3. потім приберіть отриманий розчин дріжджів у холодильник і витримайте при температурі від +5°C до +7°C протягом 24 год. Не зберігайте розчинені дріжджі за температури нижче +5°C.
  4. через 24 години використовуйте розчин.

Витриманий розчин дріжджів вноситься в молоко разом з основною закваскою, перед ферментом. Дозування необхідно підбирати залежно від бажаного результату. Для початку рекомендується пробувати працювати з мінімальною дозою.

Дозування дріжджів:

  • у сухому вигляді на 100 л молока: 0,4 г (мінімальна доза) / 0,8 г / 1,2 г / 1,6 г / 2 г (максимальна доза)
  • у розчині на 100 л молока: 10 мл (мінімальна доза) / 20 мл / 30 мл / 40 мл / до 50 мл (максимальна доза)

Зберігання: за температури +2...+6ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культуру упаковано в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким живильним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) на термін до 2-х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: ALCE GROUP, Італія

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Дефекты сыра и как их избежать
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ