СКЛАД: закваска + фермент + бревібактерії + зола + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0067
  • Доступно:
    1000 шт.
  • Рівень складності:
    средний

52 грн.
Є в наявності

Морб'є - це французький неварено-пресований сир із коров'ячого молока. Яскрава відмінна риса Морб'є - чорна смужка поперек диска. Вона утворилася тому, що в процесі приготування відомого сиру Comte, у фермерів залишався свіжий сир, якого на повну головку сиру не вистачало. Щоб сир, що залишився, за ніч не зіпсувався, його посипали попелом і залишали у формі на ніч. А вже наступного дня додавали сир, отриманий від молока ранкового доїння.

Зовні Морб'є являє собою невисокий циліндр діаметром 30-40 см, висотою 5-8 см і вагою від 5 до 8 кг. Стінки у Морб'є злегка опуклі, округлі, скоринка рожево-золотиста, іноді бежево-помаранчева, натуральна. Морб'є вирізняється доволі вираженим ароматом і смаком із легкими вершковими та фруктовими тонами. Витримується протягом мінімум 6 тижнів (зазвичай 8-12 тижнів), і його м'якоть залишається досить пластичною. Під час витримки сирні диски 3-4 рази на тиждень обмивають спеціальним розсолом.

Перед подачею на стіл Морб'є слід вийняти з холодильника за годину, тоді він розм'якшиться, консистенція стане ніжнішою, а аромати та смак - виразнішими. 

Характеристики готового сиру: 

Країна походження: Франція
Тип сиру: напівтвердий із митою скоринкою
Тип молока: із сирого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
Текстура: щільна, пружна, відкрита
Колір: слонової кістки
Смак: вершковий, солодкий, фруктовий
Термін визрівання: від 6 до 12 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Морб'є»:

  1. Мезофільно-термофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Бревібактерії (Danisco France SAS) 
  4. Зола фруктових дерев
Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 10 % від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Морб'є»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

Оксана / 06.02.2020
Здравствуйте! Скажите, почему зола для сыра Морбье светлого цвета? Я получала набор для приготовления данного сыра в другом магазине и там зола была черной.
Администратор Светлана
В интернет-магазине "Домашний гастроном" используется мелкодисперсная зола фруктовых деревьев. Данную золу получают путем проссеивания сгоревшего остатка яблони и абрикоса. Таким образом зола приобретает серый цвет.
Золу черного цвета можно получить путем измельчения активированного угля.
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье - это французский неварено-прессованный сыр из коровьего молока. Яркая отличительная черта Морбье – черная полоска поперек диска. Она образовалась  потому, что в процессе приготовления известного сыра Comte, у фермеров оставался свеж..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

АКЦИЯ! Олівець для маркування сиру (коричневий)
145 грн.

АКЦИЯ! Олівець для маркування сиру (коричневий)

Для маркування сиру харчових продуктів
122 грн.
Мезофільна закваска MSE (Biochem Lactoferm)
ЧЕСНА ВАГА

Мезофільна закваска MSE (Biochem Lactoferm)

Для сирів голландської групи зі слабким газоутворенням
75 грн.
МЕЗОФІЛЬНА негазоутворююча закваска (Далтон)
ЧЕСНА ВАГА

МЕЗОФІЛЬНА негазоутворююча закваска (Далтон)

Для м'яких та напівтвердих сирів із закритою структурою
75 грн.
Закваска для сиру КАМАМБЕР
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру КАМАМБЕР

СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
26 грн.

Рекомендуємо почитати

Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Свертывание молока в сыро..

Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..