- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Мезофільно-термофільна закваска RSF 742/RSF 736 - це закваска безпосереднього прямого внесення в молоко. RSF 7342 призначена для виготовлення м'яких (розсольних), напівтвердих та твердих сирів з тривалою витримкою та формуванням яскравого вираженого смаку.
Культури містить певні мезофільні та термофільні штами, а також Lactobacillus helveticus. Ця закваска забезпечує швидке кислотоутворення і є негазоутворюючою культурою.
Мезофільно-термофільна закваска RSF 742 переважно використовується для напівтвердих, твердих та дуже твердих сирів із щільною текстурою та мінімальною температурою нагрівання 35 0С. Рекомендується для сирів типу Чеддер, Чешир, Колбі, Кайрфіллі, Качотта, Манчего, Монтерей Джек, Канестрато, Дербі, Фонталь, Раклет та інші "безочні" сири.
Культура має високу здатність до ароматоутворення в період тривалого (від 30 діб) дозрівання сиру за рахунок бактерії Lactobacillus helveticus. Закваска відмінно поєднується з пропіоновими бактеріями для приготування сирів із вічками.
Закваски RSF 742 та RSF 736 є ротаційними.
Склад:
- Lactobacillus helveticus
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Streptococcus thermophilus
Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Содержащиеся в составе закваски RSF 742 бактерии Lactobacillus Helveticus дают сильное изменение кислотности и в результате сыр Халлуми не пригодный для жарки.
Мітки: Мезофільно-термофільна закваска RSF 736 Хансен, мезофільно-термофільна закваска RSF 742 Хансен, купити закваски Хансен в Україні, закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска RSF 742 Хансен в Україні