Для формирования яркого выраженного вкуса в сыре (на 100 л и 500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    10 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    высокая
  • Газоутворювальна здатність:
    отсутствует
  • Кислотоутворювальна здатність:
    высокая

148 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна закваска RSF 742/RSF 736 - це закваска безпосереднього прямого внесення в молоко. RSF 7342 призначена для виготовлення м'яких (розсольних), напівтвердих та твердих сирів з тривалою витримкою та формуванням яскравого вираженого смаку.

Культури містить певні мезофільні та термофільні штами, а також Lactobacillus helveticus. Ця закваска забезпечує швидке кислотоутворення і є негазоутворюючою культурою.

Мезофільно-термофільна закваска RSF 742 переважно використовується для напівтвердих, твердих та дуже твердих сирів із щільною текстурою та мінімальною температурою нагрівання 35 0С. Рекомендується для сирів типу Чеддер, Чешир, Колбі, Кайрфіллі, Качотта, Манчего, Монтерей Джек, Канестрато, Дербі, Фонталь, Раклет та інші "безочні" сири.

Культура має високу здатність до ароматоутворення в період тривалого (від 30 діб) дозрівання сиру за рахунок бактерії Lactobacillus helveticus. Закваска відмінно поєднується з пропіоновими бактеріями для приготування сирів із вічками.

Закваски RSF 742 та RSF 736 є ротаційними.

Склад:

  • Lactobacillus helveticus
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Streptococcus thermophilus

Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Марія / 26.03.2023
Чи є мірна ложечка для цієї закваски?
Администратор Светлана
До заквасок мірні ложички не входять. Мірні ложички можна придбати окремо.
Ірина / 26.09.2022
Скажите пожалуйста, до какого года срок годности?
Администратор Светлана
Срок годности до марта 2024 года
Алла / 06.12.2021
Яка наразі дата виготовлення?
Администратор Светлана
На данный момент срок годности мезофильно-термофильной закваски RSF 742 Хансен до августа 2023 года
Лидия / 15.09.2021
Подскажите пожалуйста подходит закваска к сыру "Гауда"?! Спасибо
Администратор Светлана
Мезофильно-термофильная закваска RSF 742 Хансен не лучший вариант для сыра Гауда.
Алла / 13.02.2021
Несколько дней назад получила от вас посылку,в том числе и эту закваску,в описании сказано,что нужно убедиться,что закваска находится в порошкообразном состоянии,но,когда я вскрыла пакет закваска была в виде гранул(никогда такой не видела),что делать,я уже подготовила молоко?
Администратор Светлана
Все закваски фирмы Хансен представлены в виде гранулированного порошка в рассыпчатом состоянии.
Алла / 10.01.2021
Здравствуйте. Подходит ли эта закваска для халлуми?
Администратор Светлана
Для приготовления сыра Халлуми лучше использовать другую закваску, в составе которой бактерии Lactococcus lactis Lactis и Lactococcus lactis cremoris.
Содержащиеся в составе закваски RSF 742 бактерии Lactobacillus Helveticus дают сильное изменение кислотности и в результате сыр Халлуми не пригодный для жарки.
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр - также известный как горный сыр или alpage сыр, альпийский сыр производится в горах из молока животных, которые паслись на высоких горных пастбищах. Альпийский сыр может относиться к швейцарскому, французскому или итальянскому сы..
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола – це італійський сир із різновиду свіжих сирів, яких в Італії нараховують доволі багато. Існують 2 версії походження назви даного сиру. За першою версією сир назвали rubeole, тобто «червоний», оскільки у дозрілого сиру скоринка набуває червон..
Качокавалло (рецепт приготовления)
Качокавалло (рецепт приготовления)
Качокавалло - итальянский сыр семейства Паста Филата, то есть вытяжной, ближайший родственник Моцареллы и Проволоне. Сыр имеет грушевидную форму и созревает в подвалах, перевязанный за горлышко и подвешенный к перекладине. Как правило, сыры созр..
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан - это итальянский сыр, получивший свое название от регионов-производителей (Парма и Реджио-Эмилия). Законодательство Евросоюза запрещает применение название «Пармезан» для сыра, изготовленного за пределами региона.Оригинальное название ..
Грюйер (рецепт приготовления)
Грюйер (рецепт приготовления)
Грюйер - традиционный твердый сыр из коровьего непастеризованного молока. Свое название сыр берет от одноименной швейцарской деревушки (Gruyere). У Грюйера более плотная и зернистая текстура, чем у Эмменталя, и более темно-желтое тесто. Корочка ..
Драй Джек (рецепт приготовления)
Драй Джек (рецепт приготовления)
Драй джек (СУХОЙ ДЖЕК) - это более сухой вариант американского сыра Монтерей Джек. Появился случайно в начале XX века, когда оптовик не смог продать слишком большую партию свежего Монтерей Джека и он пролежал до 1-й мировой войны. Во время ..
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье - это французский неварено-прессованный сыр из коровьего молока. Яркая отличительная черта Морбье – черная полоска поперек диска. Она образовалась  потому, что в процессе приготовления известного сыра Comte, у фермеров оставался свеж..

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільно-термофільна закваска RSF 736 Хансен, мезофільно-термофільна закваска RSF 742 Хансен, купити закваски Хансен в Україні, закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска RSF 742 Хансен в Україні

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

Главная цель созревания&n..