- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Белпер Кнолле – це твердий швейцарський сир у формі маленьких кульок у обсипці з чорного перцю. Консистенція сиру змінюється протягом періоду його визрівання, так що протягом першого місяця це – напівм’який сир, який можна намастити на хліб, а віком близько року сир стає твердим, як камінь. Його нарізають стружкою за допомогою спеціального сирного ножа або розламують на маленькі шматочки, як пармезан. Сир має дуже насичений смак, запорукою якого є особливий набір спецій: чорний перець, часник та рожева гімалайська вулканічна сіль надають сиру особливу пікантність. Назва Белпер Кнолле перекладається з німецької як «бульба (трюфель) з Беллу», що є відсиланням до зовнішнього вигляду цього сиру та його схожості з трюфелями. Ну а Белл – це місто у Швейцарії, де було винайдено даний сорт сиру.
Оригінальний Белпер Кнолле готується зі свіжого непастеризованого коров’ячого молока. Сформовані кульки сирної маси змішують із часником та гімалайською сіллю, а потім обвалюють у чорному перці і відправляють у камеру для визрівання. Визрівання сиру може тривати від одного місяця до року.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Швейцарія;
- Тип сиру: твердий.
- Тип молока: з сирого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: щільна, закрита, ламка, розсипчаста.
- Колір: блідо-жовтий.
- Смак: міцний, пікантний, гострий.
- Термін визрівання: від 2 до 12 місяців.
Склад комплекту для приготування сиру «Белпер Кнолле»:
- Заквашувальна культура для сиру «Белпер Кнолле» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
Додатково: для приготування сиру знадобиться свіжий часник, чорний свіжемелений перець, рожева гімалайська сіль
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Белпер Кнолле».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!
Ще не було питань.
Мітки: сир белпер кнолле, закваска для сиру белпер кнолле, приготувати сир белпер кнолле, домашній сир белпер кнолле, сир у перці, сир у кульках, сир у вигляді кульок, закваски Даніско, закваски Далтон, закваски Danisco, закваски Хансен, закваски Hanse