- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Пивний сир – це англійський напівтвердий сир із закритою текстурою (без глазків). Для отримання більш насиченого пивного смаку є один важливий момент процесу сироваріння, що забезпечує несподіваний візуальний ефект, а також надає сиру більш відчутного аромату пива – це замочування вже готового сирного зерна у пиві, перш ніж перейти до посолу і формування сирних голів. При використанні більш темного пива, наприклад, темного Стауту, ми отримуємо дуже виражений мармуровий ефект при розрізанні готової сирної головки. Цей прийом використовується, наприклад, для приготування сиру Кехілл у Ірландії (колір і смак сиру надає ірландський Портер). Для отримання різних варіантів аромату можна використовувати і багато інших сортів пива – ароматні бельгійські, темний Стаут і т.п.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Великобританія;
- Тип сиру: напівтвердий.
- Тип молока: з пастеризованого або сирого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: щільна, еластична .
- Колір: блідо-жовтий з темними прожилками.
- Смак: пивний.
- Термін визрівання: від 1 до 2 місяців.
Склад комплекту для приготування сиру «Пивний сир»:
- Заквашувальна культура для сиру «Пивний сир» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування «Пивного сиру».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!
Мітки: Закваска для домашнього приготування Пивного сиру, закваска для пивного сиру, рецепт пивного сиру, як приготувати пивний сир рецепт, закваска для пивного сиру