- Модель:0021
- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Пивний сир – це англійський напівтвердий сир із закритою текстурою (без глазків). Для отримання більш насиченого пивного смаку є один важливий момент процесу сироваріння, що забезпечує несподіваний візуальний ефект, а також надає сиру більш відчутного аромату пива – це замочування вже готового сирного зерна у пиві, перш ніж перейти до посолу і формування сирних голів. При використанні більш темного пива, наприклад, темного Стауту, ми отримуємо дуже виражений мармуровий ефект при розрізанні готової сирної головки. Цей прийом використовується, наприклад, для приготування сиру Кехілл у Ірландії (колір і смак сиру надає ірландський Портер). Для отримання різних варіантів аромату можна використовувати і багато інших сортів пива – ароматні бельгійські, темний Стаут і т.п.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Великобританія;
- Тип сиру: напівтвердий.
- Тип молока: з пастеризованого або сирого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: щільна, еластична .
- Колір: блідо-жовтий з темними прожилками.
- Смак: пивний.
- Термін визрівання: від 1 до 2 місяців.
Склад комплекту для приготування сиру «Пивний сир»:
При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!
Для захисту поверхні сиру від росту плісняви рекомендується застосовувати антимікробне латексне покриття.
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування «Пивного сиру».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност
Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Рекомендуємо почитати
Какое покрытие выбрать для сыра: ВОСК, ЛАТЕКС или ТЕРМОУСАДОЧНЫЕ ПАКЕТЫ ?
Для того, чтобы сыр ..
Какой сыр лучше всего делать для продажи
С каждым годом появля..
Чеддеризация сырной массы
Чеддеризацией называется ..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..