СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0021
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

18 грн.
Є в наявності

Пивний сир – це англійський напівтвердий сир із закритою текстурою (без глазків). Для отримання більш насиченого пивного смаку є один важливий момент процесу сироваріння, що забезпечує несподіваний візуальний ефект, а також надає сиру більш відчутного аромату пива – це замочування вже готового сирного зерна у пиві, перш ніж перейти до посолу і формування сирних голів. При використанні більш темного пива, наприклад, темного Стауту, ми отримуємо дуже виражений мармуровий ефект при розрізанні готової сирної головки. Цей прийом використовується, наприклад, для приготування сиру Кехілл у Ірландії (колір і смак сиру надає ірландський Портер). Для отримання різних варіантів аромату можна використовувати і багато інших сортів пива – ароматні бельгійські, темний Стаут і т.п.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Великобританія;
  • Тип сиру: напівтвердий.
  • Тип молока: з пастеризованого або сирого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: щільна, еластична .
  • Колір: блідо-жовтий з темними прожилками.
  • Смак: пивний.
  • Термін визрівання: від 1 до 2 місяців.

Склад комплекту для приготування сиру «Пивний сир»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Для захисту поверхні сиру від росту плісняви рекомендується застосовувати антимікробне латексне покриття.

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування  «Пивного сиру».

 Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Дмитрий / 03.03.2020
В описании указано коровье молоко, в рецепте - козье. Какое, всё-таки, молоко нужно использовать?
Администратор Светлана
Можно приготовить на любом молоке, но классикой приготовления является коровье молоко.
Пивной сыр (рецепт приготовления)
Пивной сыр (рецепт приготовления)
Пивной сыр - это английский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Для получения более насыщенного пивного вкуса есть один важный момент процесса сыроварения, обеспечивающий неожиданный визуальный эффект, а также придающий боле..
..
Пивной сыр от Татьяны
Пивной сыр от Татьяны
Пивной сыр приобретает всё большую популярность за рубежом, в то время как у нас о нём практически ничего не знают. ..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Термофільна закваска TCC-20 (Хансен)

Термофільна закваска TCC-20 (Хансен)

Для вираженого сирного смаку в сирах Pasta Filata
168 грн.
Ароматоутворююча закваска MD 88 / MD 89 (Даніско)

Ароматоутворююча закваска MD 88 / MD 89 (Даніско)

Для посилення аромату напівтвердих та твердих сирів
79 грн.
Культура Бревібактерії (Даніско)

Культура Бревібактерії (Даніско)

Бревібактерії для сирів з митою кіркою
102 грн.

Рекомендуємо почитати

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Чеддеризация сырной массы

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризацией называется ..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии