- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Дербі з вином (з портвейном) – це один з найстаріших англійських напівтвердих сирів із пастеризованого коров’ячого молока. Для нього є характерним вершковий смак.
Назва цього виду сиру пов’язана з місцем його виробництва – сир виготовляють у графстві Дербішир. Смак та аромат сиру напряму залежать від часу його витримки: чим вона довша - тим вони більш насичені. Сир має однорідну текстуру, його консистенція нагадує сир чеддер, однак процес виробництва відрізняється.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Великобританія;
- Тип сиру: твердий.
- Тип молока: з коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: рівна, закрита.
- Колір: блідо-жовтий з червоними (бордовими) прожилками.
- Смак: вершковий, присмак вина.
- Термін визрівання: від 1 до 3 місяців.
Склад комплекту для приготування сиру «Дербі з вином»:
- Заквашувальна культура для сиру «Дербі» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
Додатково: для приготування знадобиться червоне вино або портвейн
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Дербі з вином».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!
Ще не було питань.
Мітки: Закваска для сиру Дербі з вином, закваска для сиру Дербі з портвейном, червоний сир, сир з вином, як приготувати сир з вином, купити закваски для сиру за низькими цінами