Рікотта - традиційний італійський сироватковий сир. Рікотта готується з сироватки, що залишається після приготування сиру з використанням молокозгортаючого ферменту. Таким чином, білковою основою рікотти є не казеїн, а альбумін (точніше, лактальбумін). З сирної (творожної) сироватки, що залишилася після отримання кисломолочного сиру (творогу), рікотту практично не виробляють, тому що її виходить мало та її виробництво економічно малоефективне.
Основною перевагою рікотти є високий вміст молочного білка (до 20%). При цьому приблизно на 95% цей білок складається з сироваткового протеїну, який має високу біологічну цінність і чудово засвоюється людським організмом. Рікотта часто використовується у випічці для надання м'якості та ніжності тісту. Її можна додавати в мафіни, пироги, пиріжки та інші вироби, щоб вони вийшли соковитішими.
Історично технологія виробництва рікотти полягала просто в нагріванні підкисної сироватки або сироватки з додаванням кислоти , в подальшому очікуванні денатурації сироваткових білків і одержання природного виходу продукту на поверхню. Сироваткові білки (альбуміни) акуратно збирають та формують рикотту.
В останні десятиліття були розроблені інноваційні технології більш ефективного відновлення сироваткових білків при забезпеченні їхньої найкращої якості. Практично у всіх нових технологіях використовуються так звані "солі рикотти", які сприяють кращому виведенню сироваткових білків із сироватки. Спеціальна сіль для рікотти є сумішшю мінеральних солей, які дозволяють збільшити вихід готової продукції і зберегти рикотту м'якшою і бархатистою.
Склад: хлорид кальцію, хлорид магнію, хлорид натрію Норма витрати: 15 – 20 гр на 10 л сироватки
Для точного виміру необхідної кількості солі для рикотти слід скористатися ювелірними вагами.
Варіанти для замовлення: 100 гр
Умови зберігання: 12 місяців у сухому прохолодному місці
ВАЖЛИВО! Сіль для рікотти надійно упакована в металізований пакет, що забезпечує вологонепроникність та світлонепроникність та забезпечує тривалість зберігання сухого продукту. Пакет оснащений спеціальним струнним замком «Зіпер», що дозволяє в процесі використання багаторазово його закривати, не допускаючи до продукту повітря, вологу і пил.
Виробник: ALCE GROUP, Італія

Рекомендуємо почитати
Особенности приготовления сыров из козьего молока
Сыры можно варить из ..
Отличие микробиального молокосвертывающего препарата от натурального сычужного фермента
Поступает много вопро..
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?
Количество сыра, кото..
Производство ТВОРОГА разными способами
По методу образования..