Сичужний фермент "Natural EXTRA" - це натуральний продукт, екстрагований з чверті шлунків молодих телят, підходить для виготовлення будь-яких сортів сиру, у тому числі з високою температурою другого нагрівання, тривалим терміном дозрівання, білою і блакитною пліснявою. Фермент у складі містить високий вміст хімозину (95%), тому найкраще підходить для виробництва сирів, що вимагають тривалої витримки. Багато перевірених рецептів сирів ви знайдете в нашому КАТАЛОЗІ.
Відмінними характеристиками сичужного ферменту "Natural EXTRA" є абсолютна цілісність ферментного комплексу та отримання максимального вихід сиру.
Склад:
- хімозин - 95%
- яловичий пепсин - 5%
Активність: 883 IMCU/мл
Середня доза внесення: 2,5 - 4,0 гр на 100 л молока або 0,25 - 0,40 гр на 10 л молока
Оптимальна температура сичужного зсідання: 37°C
Тип ферменту: сичужний (за посиланням відкриються всі сичужні ферменти)
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність ліпази, хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання. Фермент являє собою порошок, колір якого варіюється від білого до коричневого, з характерним запахом. Так як це натуральний продукт, колір від партії до партії змінюється, але це не впливає на характеристики продукту.
Спосіб застосування:
- Підігрійте молоко до температури, необхідної для згортання відповідно до рецепту або технологічної карти. Зазвичай це 32-37℃ (така сама, як і температура внесення багатьох заквасок).
- Дозування - на 10 літрів молока потрібно 0,25 - 0,40 грама сухого сичужного ферменту "Natural EXTRA". Дозу ферменту необхідно розчинити в 10-50 частинах очищеної (не хлорованої) води.
- Розчинений фермент відразу ж додається до молока і перемішується протягом 2-3 хв для рівномірного розподілу його по всьому об'єму.
- Приготовлений розчин сичужного ферменту "Natural EXTRA" необхідно одразу використовувати. Його зберігання в рідкому вигляді не рекомендується!
Слід пам'ятати, що закваска, ліпаза і хлористий кальцій вносяться ДО внесення сичужного ферменту.
Для зручного дозування ферменту можете придбати мірну ложечку разом із таблицею дозування.
Упаковка: флакон (ПЕТ)
Маса нетто: 10 г у середньому вистачає для згортання 250 - 400 л молока.
Термін зберігання: 12 місяців. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати. Зберігати при температурі від +4 до +8℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: ALCE INTERNATIONAL S.R.L, Италия.
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Рекомендуємо почитати
Почему не образуется сырный сгусток? Причины.
Эта досадная ситуация мож..
Приготовление раствора сычужного фермента
Перед тем, как вносит..
Факторы, влияющие на продолжительность и интенсивность свертывания молока
ТЕМПЕРАТУРА молока – ..
Отличие микробиального молокосвертывающего препарата от натурального сычужного фермента
Поступает много вопро..