Спеціальна культура для сиру ФЕТА (на 100 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    12 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Кислотоутворювальна здатність:
    висока

153 грн.
Є в наявності

Закваска FT 001 (FT 002)- це спеціально підібрана суміш мезофільних і термофільних бактерій, що ідеально поєднуються між собою у певній концентрації для приготування класичного сиру Фета. У складі культури присутні бактерії Lactobacillus delbrueskii subsp. bulgaricus та Lactobacillus lactis , які сприяють покращенню аромату сиру.

Склад:

  • Lactococcus lactis подвид lactis
  • Lactococcus lactis подвид cremoris
  • Streptococcus thermofillus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: закваска для фети FEB (Алче)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Валерій / 18.01.2024
При якій температурі вноситься ця закваска для фети?
Администратор Светлана
Для приготування сиру Фета температура молока 33 - 34 ºС

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільно-термофільна закваска FT 001 Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваску Даниско, закваски Danisco, купити закваски Danisco в Україні, закваска для твердого сиру Даниско, закваска для сиру Даниско

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА