Хлорид кальцію (хлористий кальцій) є дуже популярною харчовою добавкою в усьому світі й активно використовується в багатьох галузях харчової промисловості. У сироварінні хлористий кальцій використовується для пастеризованого молока у всіх видах сирів і для приготування розсолів.
Хлористий кальцій для молока: хлористий кальцій підвищує сичужне згортання молока, скорочує час згортання і збільшує щільність отриманого згустку. Дозволяє уникнути утворення неміцного згустку, який може вийти через низький вміст кальцію в молоці. Про це більш докладно описано в статті «Хлористий кальцій у сироварінні». Причиною низького вмісту кальцію може бути як проведена пастеризація молока (під час різкого охолодження після нагрівання іони кальцію вивільняються з молока), так і просто сезонні коливання в якості молока.
Хлористий кальцію для розсолів: хлористий кальцій використовується в процесі приготування розсолу для засолювання сиру. У цьому разі він потрібен для посилення сирної скоринки і для запобігання її «замилювання». У розсолі застосовують, як правило, 30 - 33 % розчин хлористого кальцію.
Ми пропонуємо сироварам самостійно приготувати 30 % хлористий кальцій для подальшого його застосування в розсолах. Поставляється в 100-мл пляшечці, яку потрібно просто:
- доверху залити водою
- добре збовтати до розчинення кристалів
- користуватися!
Норма внесення: 2 - 4 мл готового розчину на 1 л води (розсолу). Виміряти легко звичайним медичним шрицом.
Кількість сухої речовини: 30 грам.
Об'єм готового розчину: 100 мл.
Умови зберігання: у сухому вигляді не має додаткових вимог до умов зберігання; у розчиненому (приготованому) вигляді зберігати за t° до +6С (у холодильнику).
Виробник: Nedmag B.V. (Нідерланди)
Рекомендуємо почитати
Способы соления сыра
Соление - важный этап..
Хлористый кальций в сыроделии
Мы часто слышим о вре..
Создание натуральной сырной корки (покрытие сырной корки маслом)
Главное преимущество ..
Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА
Посолку сыра проводят в..