Для закріплення розсолів
47 грн.
Є в наявності

Хлорид кальцію (хлористий кальцій) є дуже популярною харчовою добавкою в усьому світі й активно використовується в багатьох галузях харчової промисловості. У сироварінні хлористий кальцій використовується для пастеризованого молока у всіх видах сирів і для приготування розсолів. 

Хлористий кальцій для молока: хлористий кальцій підвищує сичужне згортання молока, скорочує час згортання і збільшує щільність отриманого згустку. Дозволяє уникнути утворення неміцного згустку, який може вийти через низький вміст кальцію в молоці. Про це більш докладно описано в статті «Хлористий кальцій у сироварінні».  Причиною низького вмісту кальцію може бути як проведена пастеризація молока (під час різкого охолодження після нагрівання іони кальцію вивільняються з молока), так і просто сезонні коливання в якості молока.

Хлористий кальцію для розсолів: хлористий кальцій використовується в процесі приготування розсолу для засолювання сиру. У цьому разі він потрібен для посилення сирної скоринки і для запобігання її «замилювання». У розсолі застосовують, як правило, 30 - 33 % розчин хлористого кальцію. 

Ми пропонуємо сироварам самостійно приготувати 30 % хлористий кальцій для подальшого його застосування в розсолах. Поставляється в 100-мл пляшечці, яку потрібно просто:

  • доверху залити водою
  • добре збовтати до розчинення кристалів
  • користуватися!

Норма внесення: 2 - 4 мл готового розчину на 1 л води (розсолу). Виміряти легко звичайним медичним шрицом. 

Кількість сухої речовини: 30 грам.

Об'єм готового розчину: 100 мл.

Умови зберігання: у сухому вигляді не має додаткових вимог до умов зберігання; у розчиненому (приготованому) вигляді зберігати за t° до +6С (у холодильнику).

Виробник: Nedmag B.V. (Нідерланди)

Диана / 15.08.2023
Сколько мл хлористого кальция 30% нужно добавить на 1л рассола?Спасибо
Администратор Светлана
На 1 л рассола необходимо 1,5 мл раствора 30% хлористого кальция
Диана / 02.07.2023
Добрый день.В чем отличие хлор.кальция для рассолов от обычного? Спасибо.
Администратор Светлана
Хлористый кальций применяется при пастеризации молока (раствор 10%) и для приготовления рассола (раствор 20-30%). В данном случае, это удобная упаковка хлористого кальция концентрацией 30%, которая наиболее часто применяется для приготовления рассолов.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Способы соления сыра

Способы соления сыра

Соление - важный этап..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА