Козяча ліпаза дає сильний яскраво виражений пікантний смак, схожий на смак італійського сиру Проволоне. Дуже помітний аромат козячого молока.
Ліпаза козяча - це ферментний препарат, який виробляють із під'язикових залоз козенят у суміші з хлоридом натрію та сухою молочною сироваткою. Її дія полягає у розщепленні великих молекул молочного жиру на молекули з короткими та середніми ланцюгами, які в основному формують характерний смак зрілого сиру. У нашому БЛОЗі ви можете детальніше ознайомитися про значення ліпази в сироробстві.
Норма витрати: щоб отримати відповідний смак та запах сиру, козячу ліпазу вносять у таких кількостях: 2...5 г на 100 л молока.
Мірна ложечка в комплект не входить! Мірну ложечку можна придбати окремо разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
- Для виготовлення розчину потрібно 50...100 масових частин води на 1 масову частину препарату (незалежно від виду);
- Розчинити потрібну кількість препарату в кип'яченій воді кімнатної температури;
- Вилити отриманий розчин у сироварну ванну, ретельно перемішати близько 2 хв. Невикористані розчини препарату не зберігайте.
- Ліпаза вноситься в сироварну ванну після бактеріальної закваски і ДО молокозгортального ферменту
Вплив козячої ліпази на дозріваючий сир буде тим ефективнішим, чим вища температура дозрівання. Якщо сир дозріває за найвищих допустимих температур, ефект поліпшення смакоароматичних показників та прискорення дозрівання (до 50%) буде максимальним.
Козяча ліпаза може бути використана спільно з телячої ліпазою. У такому разі можна отримати нюанси різних уподобань.
Варіанти для замовлення: 1 г; 10 г; 50 г
Умови зберігання: при температурі -18ºС.
Термін зберігання: 12 місяців. Продукт, використаний після закінчення терміну придатності, не надає шкідливого впливу, лише трохи знижується його активність.
Виробник: Сaglificio Clerici S.p.A. Італія
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування ферментних препаратів може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Мітки: ліпаза, ліпаза для сиру, ліпаза козяча, козяча ліпаза, фермент для сиру, закваска для сиру, підсилювач смаку для сиру, ароматизатор для сиру, ароматизатор сиру, ароматизатор для сироробства