- Доступно:10 шт.
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
- Кислотоутворювальна здатність:низкая
Термофільна заквасочна культура ST-B01 з повільним набором кислотності ідеально підходить для виробництва стабілізованих м'яких сирів типу Камамбер і Брі, а також для твердих і напівтвердих сирів з високою температурою другого нагрівання типу Емменталь ін.
Культуру можна використовувати самостійно (для м'яких стабілізованих сирів), або в комбінації з іншою молочнокислою заквасочной культурою, наприклад, Lactobacillus helveticus (для сиру Емменталь).
Крім того, за допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах такий сир, як Качотта.
При використанні у виробництві кисломолочної продукції оптимальна температура сквашування: 37-43 °С.
Склад: Streptocooccus thermophilus
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: термофильная закваска ST 020 (Cакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Термофільна закваска Хансен, купити термофільну закваску Хансен в Україні, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваска для какотти Хансен, закваска для, закваска для стабілізованого бри, закваска для стабілізованого камамбе