- Доступно:13 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:висока
- Газоутворювальна здатність:відсутня
- Кислотоутворювальна здатність:низька
Термофільна закваска LH-B02 є сильною ароматоутворюючою культурою і в основному використовується у виробництві сирів італійського та швейцарського типу. Може застосовуватися як окремо, так і в комбінації з іншими молочними культурами, наприклад Streptococcus thermophilus і Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. Наявний у складі цієї бактеріальної культури Lactobacillus helveticus, надає горіховий смак сиру, а при використанні високої температури другого нагрівання – прискорює утворення характерної пармезаної структури тіла сиру.
Культура, що формує профіль смаку сирів, повністю розкриває аромат сиру під час дозрівання та утворює розвинений малюнок. Підсилює загальну інтенсивність аромату сиру, наголошуючи на важливих ароматичних нотах.
Термофільна закваска LH-B02 є культурою із низьким набором кислотності.
Склад: Lactobacillus helveticus.
Вид закваски: ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Термофільна закваска LH-B02, ароматоутворююча закваска LH-B02, закваска LH-B02 Хансен, купити закваску LH-B02 Хансен в Україні, Lactobacillus helveticus, закваска для сиру