Повільне кислотоутворення для м'якого та твердого сиру (100 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    6 шт.
  • Газоутворювальна здатність:
    отсутствует
  • Кислотоутворювальна здатність:
    низкая

75 грн.
Є в наявності

До складу термофільної закваски ST 020 входять спеціально відібрані штами Streptococcus thermophilus. Заквасувальна культара підходить для виробництва кисломолочних продуктів, м'якого та твердого сиру. Забезпечує однорідне та контрольоване виробництво м'яких сирів типу Кришнеця, напівтвердого сиру Качотта, а також використовується при приготуванні твердих сирів типу Емменталь або Грана.

Термофільна закваска ST 020 є культурою з повільним набором кислотності, тому ідеально підходить для виробництва стабілізованих м'яких сирів типу Камамбер та Брі. Може використовуватися для приготування продуктів із ферментованого молока, таких як м'який лабан та йогурт.

Термофільну закваску ST 020 можна використовувати спільно з мезофільними культурами для сирів з температурою другого нагрівання 36 – 42°С типу Едам, Гауда або Чеддер у співвідношенні 1:5. Для сирів типу Фонтіна та Тільзит у співвідношенні 1:1 або 1:2.

Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Термофільні закваски ST 020, ST 022, ST 024, ST 026 - ротаційні

Склад: Streptococcus thermophilus

Норма витрат:

  • твердий сир - 0,5 - 1 UC на 100 л молока
  • м'який сир - 1-4 UC на 100 л молока
  • розсільні сири - 1-2 UC на 100 л молока

Оптимальна температура для зростання – 34 – 38°С

Максимальна температура другого нагріву для приготування твердого сиру – 53°С.

Найближчі АНАЛОГИ: термофільна закваска ST-B01 (Хансен)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Лілія / 06.05.2023
Чи годиться ця закваска для стабілізованого камамберу? Яку краще обрати з низькою кислотоутворюваністю?
Администратор Светлана
Термофільна закваска Lyofast ST 020 підходить для стабілізованого камамберу, вона з низьким кислотоутворенням.
Катя / 26.05.2022
Доброго дня, скажіть будь ласка коли виготовлена ця закваска (скільки ще може зберігатися )?
Администратор Светлана
Дата изготовления: 24.06.2021. Срок годности до 24.12.2022 г
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Стабілізований камамбер (рецепт приготування)
Камамбер - це французький м'який сир із білою пліснявою, що відрізняється дуже ніжною, навіть плинною консистенцією та солодкувато-вершковим смаком із грибним відтінком. Але в епоху глобалізації, далеких перевезень та супермаркетів сироділам дов..

Рекомендовані товари

Мітки: Термофільна закваска ST 020 Сакко, купити закваски Сакко в Україні, закваска ST 022 купити Україна, купити закваски Sacco в Україні, закваска для стабілізованого камамберу, закваска для стабілізованого бри

Рекомендуємо почитати

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..