СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0049
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    высокий

26 грн.
Є в наявності
Брі - широко відомий у всьому світі французький м'який сир із білою пліснявою, який іноді називають «Король сирів».
Головка сиру Брі має форму диска заввишки 3-5 см і діаметром 30-60 см. Така форма зумовлена особливостями дозрівання цього сиру (зі скоринки всередину). Тому максимальна площа поверхні для Брі дуже важлива. Головка сиру Брі не повинна бути завтовшки більше 5 см! інакше процес дозрівання піде неправильним шляхом.
 
М'якоть Брі ніжна і плинна, кремово-білого кольору з сіруватим відтінком, допустима невелика кількість вічок. Скоринка у молодого Брі - пухнаста і сніжно-білого кольору, а у зрілого - з коричнево-червоними прожилками. Смак молодого Брі дуже м'який, а зрілого - гострий і багатогранний: у ньому присутні відтінки фруктів і горіхів, а скоринка має легкий аміачний запах. Найгостріший Брі виходить у найтонших коржиках. Дозрівання Брі триває 30-45 днів і припиняється в той момент, коли від нього відрізано перший шматок, тому не спокушайтеся, а витримайте сир до повного дозрівання. 
 
Перед подачею сир Брі на стіл, його необхідно нагріти до кімнатної температури, тому вийміть його з холодильника і залиште при кімнатній температурі протягом 45 хвилин. 
 
У процесі приготування сиру Брі ви самі зможете регулювати кількість утворення плісняви на поверхні сиру. Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорніть його в
спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви.
 
Характеристики готового сиру: 
  • Країна походження: Франція
  • Тип сиру: м'який сир із білою пліснявою
  • Тип молока: з пастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: текуча, масляниста
  • Колір: кремовий, скоринка білого кольору
  • Смак: м'який (молодий Брі), фруктовий, горіховий, гострий (зрілий Брі)
  • Термін визрівання: від 4 до 6 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Брі»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Культура плісняви Penicillium candidum (Dalton, Італія)
  4. Культура плісняви Geotrichum candidum (Dalton, Італія)

При купівлі набору на 100 л молока мірна ложечка в ПОДАРУНОК! 

Рівень складності приготування: високий 

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику

Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Брі» 

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

Валерий / 01.04.2023
На сайте: "Срок хранения комплекта: 1 месяц в холодильнике, 1 год при условии хранения закваски в морозилке, а фермента в холодильнике". Вопрос: плесени для БРИ тоже хранить в морозилке до минус 18 градусов?
Администратор Светлана
Плесени для сыра так же надо хранить в морозилке
Бри (рецепт приготовления)
Бри (рецепт приготовления)
Бри - широко известный по всему миру французский мягкий сыр с белой плесенью, который иногда называют "Королевой сыров".Головка сыра Бри имеет форму диска высотой в 3-5 см и диаметром 30-60 см. Такая форма обусловлена особенностями созревания эт..
..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Какую форму выбрать для приготовления сыра
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..