- Доступно:10 шт.
Мезофільна закваска MSO (Biochem Lactoferm) застосовується для приготування сирів з низькою температурою нагрівання з коров'ячого та козячого молока. Культура відмінно підходить для сирів групи лактик. Лактики - це м'які сири з козячого молока, як із пліснявою кіркою, так і без неї: Валансе, Кротен, Сент-мор, Бюш. Назва групи походить від технології згортання під впливом молочнокислих бактерій: "Лактичної кислотної коагуляції".
Культуру MSO можна використовувати для приготування крем-сирів (Маскарпоне, Філадельфія), кисломолочного сиру.
Мезофільна закваска MSO (Biochem Lactoferm) підходить для приготування сирів із закритою структурою "без дірочок": Чеддар, Чешир, Дербі, Фета, Бринза та інші.
Температура сквашування: 32 ° С (діапазон температури 28 - 34 ° С)
Склад:
- Lactococcus lactis,
- Lactococcus cremoris
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Мезофільна негазоутворююча закваска (Далтон)
- Мезофільна закваска MА 11 (Даніско)
- Мезофільна закваска R-703 (Хансен)
- Мезофільна закваска МО-20 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Biochem Lactoferm, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.