Термофільна закваска ST 071 (ST 073) складається зі спеціально відібраних штамів швидкого бродіння Streptococcus thermophilus для прискореного виробництва витяжного сиру типу Pasta Filata: Моцарелла, Сулугуні, Чечел, а також для.
Термофільну закваску ST 071 (ST 073) можна використовувати спільно з мезофільними культурами.
Термофільні закваски ST 071, ST 073, ST 75, ST 077 - ротаційні
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Склад: Streptococcus thermophilus
Норма витрат:
- витяжні сири Pasta Filata, моцарела, сулугуні - 1-2 UC на 100 л молока
Оптимальна температура для зростання – 34 – 38°С
Найближчі АНАЛОГИ:
- термофільна закваска STAR 22 (Даніско)
- термофільна закваска ST (Biochem Lactoferm)
- термофільна закваска МО 094 (Алче)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.


Рекомендуємо почитати
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..
Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА
Посолку сыра проводят в..
Почему готовый СЫР МОЦАРЕЛЛА НЕ ВЫТЯГИВАЕТСЯ после нагревания?
Для того, чтобы сыр М..