Для напівтвердих та м'яких сирів із високою температурою другого нагрівання (від 100 до 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    12 шт.
  • Кислотоутворювальна здатність:
    середнє

149 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска TА 50 / ТА 52 - це нев'язка заквасочна культура, що підходить для виробництва напівтвердих та м'яких сирів з високою температурою другого нагрівання: сулугуні, італійських сирів типу Моцарелли та Пармезану; сирів швейцарського типу (Емменталь, Маасдам, Ліїдамер).

Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на термофільній заквасці ТА 52 допоможуть ліпази: теляча ліпазакозяча ліпазаовеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.

Термофільна закваска 52 на відміну від термофільної закваски ТА 45 має меншу в'язкість, тому ТА 52 більш придатна для виробництва сирів.

Закваски TА 50 та ТА 52 - ротаційні.

Склад: Streptococcus thermophilus

Рекомендоване дозування:

  • м'який сир - 5-10 DCU на 100 л молока, що переробляється
    напівтвердий сир - 2,5-5 DCU на 100 л молока, що переробляється

Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500-1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Людмила / 20.11.2021
Доброго вечора,скажіть будь ласка,закваска даніскоТА 52 підійде для качоти і канестрато?
Администратор Светлана
Термофильная закваска ТA 50 (ТА 52) CHOOZIT Danisco отлично подходит для приготовления качотты и канестрато
Алла / 27.08.2020
Здравствуйте. Для Моцарела и Халлуми лучше подойдёт DANISCO TA-50 или TA-45? Порекомендуйте, спасибо.
Администратор Светлана
Для вытяжных сыров (моцарелла, сулугуни) лучше использовать термофильную закваску ТА 50 (ТА 52). Для приготовления халлуми с целью дальнейшей жарки, больше всего подойдет мезофильная закваска МА 11 фирмы Даниско.
Инна / 18.12.2019
Добрый день! А когда появится в продаже?
Администратор Светлана
Жаль, в ближайшие два месяца поставки данной закваски не будет. Аналогом является термофильная закваска ТA 60 CHOOZIT Danisco, 50 DCU.
Ольга / 28.04.2019
Здравствуйте! Скажите, пожалуйста, как можно отмерять необходимое количество закваски мерными ложечками? Сколько необходимо закваски, например, для приготовления полутвердого сыра из 20 литров молока?
Администратор
Для приготовления мягкого сыра из 20 л молока необходимо в среднем 0,3 г сухой закваски данного вида, что соответствует 1/16 чайной ложки.
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато - твердый итальянский сыр. Это сыр, состоящий на 70-90% из цельного овечьего молока и на 30-10% из цельного козьего молока. Название свое сыр получил от форм-корзинок из тростника, в которых его издавна готовили, называемых по-итальян..
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам - это голландский сыр с большими глазками и запоминающимся сладковато-ореховым вкусом. Маасдам имеет очень пластичную структуру, превосходен в нарезке, отлично плавится и повсеместно используется в кулинарии. Маасдам - это довольно молод..
Манчего (рецепт приготовления)
Манчего (рецепт приготовления)
Манчего - это твердый испанский сортам. Манчего производится в регионе Ла-Манча исключительно из цельного молока овец местной породы. Головка сыра Манчего несколько напоминает бочонок и весит около 2 кг. Ее диаметр составляет около 25 ..

Рекомендовані товари

Мітки: термофільна закваска Danisco, термофільна закваска ТA 52 Даниско, термофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, термофільна закваска ТA 50 Даниско

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..