Для сирів типу Pasta Filata: сулугуні, моцарелли та ін (на 100 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    17 шт.
  • Кислотоутворювальна здатність:
    високе

75 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска МО 094 – це концентрована ліофілізована заквасочна культура кисломолочних бактерій прямого внесення, рекомендується для виробництва м'яких витяжних сирів групи Pasta Filata (Паста Філата): Моцарелла, Сулугуні, Качокавалло, Pizza Cheese, Косичка, Чечил.

Закваски МО 094, МО 095, МО 096, МО 097 є ротаційними.

Температура сквашування: 37 ° С (діапазон температури 35-45 ° С)

Склад: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Вид закваски: термофільна  (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: ALCE GROUP, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Тетяна / 22.06.2024
Можна будь ласка інструкцію по приготуванню сирів.
Администратор Светлана
При оформленні замовлення вкажіть, що вам потрібні рецепти на приготування сирів. Рецепти до заквасок надаються безкоштовно.
Оксана / 15.10.2023
(Термофильная закваска для домашнего использования) чим відрізняється від даної закваски (ALSE для витяжних сиров)
Администратор Светлана
Термофільні закваска між собою відрізняються здатністю до кислотоутворення, а саме є з низькою кислотоутворюючою здатністю (наприклад, ST 020 Sacco для стабілізованих Камамберів, тощо), середньою кислотоутворюючою здатністю (термофільна закваска для домашнього використання для сирів Качотта, Канестратто, також можна зробити сулугуні, моцарелла), та в високою кислотоутворюючою здатністю (наприклад, термофільна закваска для витяжних сирів, ТСС-20 від Хансен для сирів типу Паста Філата, тобто для тих, що треба витягувати). Чим більше здатність до кислотоутворення, тим швидше сир буде тягнутися.
Буратта (рецепт приготування)
Буратта (рецепт приготування)
Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Кулінари стверджують, що перед подава..
Заквасочні культури італійського виробника ALCE
Заквасочні культури італійського виробника ALCE
Привіт шановні покупці. Команда інтернет-магазину "ДОМАШНІЙ ГАСТРОН" рада вітати Вас!Сьогодні ми хочемо поділитися чудовою новиною! Тепер в Україні можна придбати легендарні заквасувальні культури італійського виробника ALCE. Корпорація ALCE GRO..

Рекомендовані товари

Мітки: Термофільна закваска, термофільна закваска для сиру, термофільна культура, закваска термофільної культури, італійська закваска для сиру, закваски Алче, закваски ALCE, закваски Danisco, закваски Алче

Рекомендуємо почитати