- Доступно:12 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Термофільна закваска ТМ 81 - це не в'язка культура, призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється при виготовленні сирів і молочних продуктів. Забезпечує швидке кислотоутворення для сиру із високим вмістом сухих речовин.
Термофільна закваска ТМ 81 використовується при виробництві сирів з високою температурою нагрівання: сири типу Pasta Filato: Моцарелла, Сулугуні, Чечіл, Косичка, Качокавалло, Проволоне, напівтверді та тверді сири: Пармезан, сири швейцарського типу Емменталь, Маасдам, сири з чеддеризацією сирної маси.
Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на термофільній заквасці ТА 81 допоможуть ліпази: теляча ліпаза, козяча ліпаза, овеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.
Склад:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus bulgaricus
Рекомендоване дозування:
- сир моцарелла, піца-сир - 2,5-5,0 DCU на 100 л молока, що переробляється
- сир з чеддеризацією - 2,5-5 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1500-2000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: термофільна закваска ТМ 80 Даниско купити Україна, термофільна закваска Danisco, термофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, термофільна закваска ТМ 81 Даниско купити Україна