Мезофільно-термофільна закваска ERBORINATO MSD спеціально призначена для виробництва сиру Горгонзолла, але також можна приготувати Стракіно, Хрещенця, Качота, Мюстер, Таледжио та інших технологій сирів, де необхідне використання болгарської палички Lactobacillus delbruekii spp. bulgaricus. Болгарська паличка (L.bulgaricus) надає сирам характерного приємного смаку й аромату.
Назва закваски ERBORINATO не випадкова, термін «ерборінато» на міланському діалекті «ерборін» означає «петрушка» - типова зелена ароматна трава, так само називали сири з блакитною пліснявою, в яких синя, зенена або блакитна пліснява розростається в середині сиру і схожа на петрушку.
Також для формування порожнин потрібно додавати в молоко дріжджі Saccharomyces cerevisiae.
Температура сквашування: 28-32 °С
Склад:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp lactis biovar diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides
- Lactobacillus delbruekii spp. bulgaricus
Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Покрытие сыра латексом
Чтобы предупредить разруш..
Дефекты сыра и как их избежать
При изготов..
Специи и приправы в сыроделии
Сыр – это тот п..
Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА
Посолку сыра проводят в..